Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Zone Bluetooth

Finsk Bluetooth-højttaler til glade sauna-gængere

Zone Bluetooth er en bærbar højttaler til en meget lille målgruppe.

Skrevet af / 02/11/2022 - 11:02
Zone Bluetooth
Peter Gotschalk

Det bliver koldt, og for nogen er det derfor tid til at gå i sauna. Og selv om saunatemperaturer ikke er for sarte sjæle, så kan man da sagtens holde fest med musik og kolde drikke, mens vinteren raser udenfor.

Det er i hvert fald sådan, den finske producent af den bærbare Bluetooth-højttaler Zone har tænkt. For selvfølgelig skal en Bluetooth-højttaler udviklet i Finland kunne tåle at komme en tur i sauna, og det kan den nye festhøjttaler, ligesom den også er designet som isterningespand med plads til at holde cirka fire øl eller sodavand kolde i saunavarmen.

Og nu hvor der er sørget for musik og kolde drikke, skal vi selvfølgelig ikke undvære festbelysningen, og den kan Zone Bluetooth også klare. Ved hjælp af indbygget LED lyser højttaleren op i forskellige farver – sågar i takt til musikken.

Vi har svært ved at få armene ned.

Zone Bluetooth
På højttalerens front finder man betjeningspanelet. Her kan man bl.a. manuelt skifte mellem LED-farver, ligesom EQ-knappen ændrer lydindstillingerne. (Foto: Peter Gotschalk)

Lydkvalitet

Ok, træerne vokser ikke ind i himlen. For selv om Zone Bluetooth er en af de mest alsidige bærbare højttalere, vi længe har testet, så er lydkvaliteten ikke produktets stærke side.

På papiret ser det ellers fornuftigt ud. I hvert fald understøtter den talrige Bluetooth-lydprofiler, herunder A2DP, AVRCP, HFP, SPP, BAS, DIS, FMP, HRP, HRS, HTP, HTS, IAS og LLS, ligesom den lover en højttalerforvrængning på under 1 procent. Lyden leveres af 2 x 10W fuldtoneenheder samt en 4Ω 20W subwoofer. Frekvensområdet er 40 Hz – 20 kHz (-6 dB). En indbygget EQ lader brugeren vælge manuelt imellem en håndfuld forskellige lydprofiler.

Zone Bluetooth
Højttalerenhederne sidder på hhv. højre og venstre side af betjeningspanelet. (Foto: Peter Gotschalk)

Men alligevel er lyden en smule skramlet. Der er godt skub i bassen, mens diskant og mellemtone er for behersket til vores smag. Og nej, de forskellige EQ-indstillinger gør ingen mærkbar forskel på lydbilledet.

Det gør det til gengæld at fylde isterninger og koldt vand i beholderen. Så rumler højttaleren en del mindre, og lydbilledet bliver mere klart og tydeligt.

Bevares, sidder man i en sauna, der jo typisk er et ret kompakt og lyddæmpet rum, så er Zone Bluetooth et fund og en fest. Her lever produktet helt og holdent op til forventningerne.

Zone Bluetooth
Zone Bluetooth er designet som isterningespand med plads til at holde cirka fire øl eller sodavand kolde i saunavarmen. Ved hjælp af indbygget LED lyser højttaleren op i forskellige farver – sågar i takt til musikken. (Foto: Peter Gotschalk)

Men man kan jo også tage en kombineret bærbar højttaler og isterningespand med på stranden eller i haven om sommeren, og her kommer Zone Bluetooth lidt til kort, hvis den skal spille for meget mere end fire-fem mennesker, der sidder i rundkreds omkring et bål. Dertil er lyden for skramlet.

Konklusion

Zone Bluetooth er en festlig bærbar højttaler, som både kan spille musik, afkøle dine øl og stå for lysshowet. Og så er den mere eller mindre beregnet til at blive brugt i en sauna. Selvfølgelig, for producenten er finsk, og ideen er genial.

Udførelsen er også godkendt, selv om lydkvaliteten måske ikke er Zone Bluetooths allerstærkeste side. Men det skyldes til dels det specielle design med en isterningespand i midten, der omkranses af højttalerelementerne og den øvrige teknik.

Funktionelt rammer Zone Bluetooth derfor så præcist, som det nu er muligt, når målgruppen er tørstige saunagængere.

Karakter
Zone Bluetooth
Premium

Lyd & Billede mener

Innovativt koncept, der faktisk er godt udført. På mange måder den perfekte festhøjttaler. Skramlet lyd, især hvis isterningespanden ikke er fyldt op. Men ok, det er så en god grund til at tage drikkevarer med til festen.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Den bedste lyd - bare billigere

Vi troede de var dyrere

De lyder lige så godt, som de ser ud

Trådløs retrohøjttaler

Siger ikke noget forstyrrende

Bærbart retro-pletskud

Toplyd på budget

Lyd & Billede
Scroll to Top