Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

TCL QLED850 (65QLED850)

TCL QLED850 kvitterer med glimrende billedkvalitet og lydgengivelse. Helt klart et af de allerbedste køb i prisklassen!

Skrevet af / 02/11/2021 - 11:32
TCL QLED850 (65QLED850)

TCL QLED850 er – som navnet indikerer – en såkaldt QLED-skærm, det vil sige et LCD-TV med kvanteprikker i farvefilteret; en teknik, der er kendt for at give et bredere farvespektrum.

Brugerfladen er den nyeste version af Android, og fjernbetjeningen anvender Bluetooth, så den ikke behøver at peges direkte mod TV’et.

TCL QLED850 udmærker sig ved bred understøttelse af de vigtigste videoformater, inklusive både HDR10+ og Dolby Vision IQ. Dermed er man sikret optimal gengivelse af moderne HDR-videoindhold, hvor IQ-versionen også tager højde for lysforholdene i rummet. Desuden understøttes Dolby Atmos lydprocessering, hvilket er rart, hvis man vil tilslutte en kompatibel soundbar.

TCL-skærmen byder på fire HDMI-indgange, hvoraf to understøtter 4K 120 Hz videosignaler. Der er også et væld af gaming-funktioner, bl.a. en separat spilindstilling med lav indgangsforsinkelse. Vi målte inputlag til under 10 millisekunder, hvilket er meget hurtigt.

Lyd og billede

TCL-skærmen har et meget skarpt, kontrastrigt og lysstærkt billede, som får mange af konkurrenterne til at se direkte dunkle ud i sammenligning! Her er rigeligt med lysstyrke til at se TV ved højlys dag, plus at sortniveauet er godt til at se film i mørke omgivelser.

Den såkaldte Dolby IQ-lyssensor bidrager til, at QLED850 tilpasser sig godt til forholdene: TV’et formår både at få detaljerne frem i mørke partier og godt med punch i de lyseste nuancer.

På lydsiden er TCL QLED850 udstyret med stereohøjttalere signeret Onkyo. Lyden er lys, stærk og klar med god taleforståelse og fyldig bas, og vi får endda lidt surround-følelse på Squid Game!

Alt i alt er det TCL, der løber med guldet i prisklassen. QLED850 kan prale af en række praktiske funktioner og har både formatunderstøttelse og tilslutningsmuligheder på plads. Billedkvaliteten er fremragende, og lyden er god nok til, at man kan klare sig uden en soundbar. Helt klart et af de bedste køb under 10.000 kroner!

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Bliv en del af en eksklusiv L&B-gruppe!

Hjælp os med at blive bedre og mere relevante - og vind flotte præmier!
Læs mere
Lyd & Billede
Scroll to Top