Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vi kårer

Xiaomi Mi 10 Pro

Skrevet af / 13/10/2020 - 13:20
Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomi har længe lavet mobiler i kategorien “god til prisen”, men med Mi 10 Pro går de et trin op til en ægte high-end-mobil.

Sådan er kameraopsætningen: Et hovedkamera på hele 108 megapixel takket være en sensor fra Samsung, et ultravidvinkelobjektiv og to teleobjektiver. Det største af dem kalder Xiaomi “8 Mp 10x hybridzoom”, men det er i virkeligheden en 5 megapixel sensor, som opskaleres, samt et 3,7x objektiv, hvilket giver 5x effektiv zoom.

Med tanke på, at Xiaomi anvender Samsungs billedsensor, er det overraskende, at de faktisk opnår et bedre resultat. Måske skyldes det, at de ikke gør det mere kompliceret end bare at tage gode billeder med en glimrende automatik. De indgår nogle gode kompromiser mellem at bevare detaljer og undertrykke støj, samtidig med at eksponering og hvidbalance er korrekt.

I autotilstand har man hurtig adgang til blitz, HDR, AI samt filtre, mens billedforhold, timer og tilt/shift ligger i en undermenu. Blandt de utallige fotoindstillinger er slowmotion, 108 megapixel, portræt, nat, panorama og pro. Ud over at kunne justere hvidbalance, blænde, lukkertid, ISO samt eksponeringskompensation er der hurtigvalg af objektiv, opløsning, filter og fokuspunkter.

Konklusion

Med deres første rigtige high-end-mobil gør Xiaomi alting rigtigt, hvad kameraet angår. De har smart nok købt sensoren fra Samsung, men undladt at tilføje en masse funktioner, som ingen alligevel efterspørger.

I stedet koncentrerer de sig om at få så god billedkvalitet som muligt med automatiske indstillinger. Altså præcis hvad størsteparten af forbrugerne vil have. (JE)

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyhed

Bliv en del af en eksklusiv L&B-gruppe!

Hjælp os med at blive bedre og mere relevante - og vind flotte præmier!
Læs mere
Lyd & Billede
Scroll to Top