Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Vi har testet Samsung Galaxy S6

Samsungs nye flagskibsmodeller har imponeret os indtil nu.

Skrevet af / 26/03/2015 - 13:05
Vi har testet Samsung Galaxy S6

Det er ingen hemmelighed, at Galaxy S5 har solgt langt mindre end forventet, hvilket førte til en mindre krise i Samsungs mobilafdeling. Krisegrupper blev etableret, og som vi fortalte fra mobilemessen i Barcelona fik den nye flagskibstelefon kodenavnet Project Zero. Man begyndte simpelt hen fra bunden. Og resultatet er blevet en radikalt anderledes mobil samt en model med en buet skærm, lånt fra Note Edge. Og nu har vi efter utålmodig venten endelig fået mulighed for at lægge hånd på Galaxy S6 og S6 Galaxy edge.

Vores indtryk efter den første dag
Galaxy S6 føles virkelig som en helt ny telefon, der intet har til fælles med tidligere modeller. Den har en meget solid aluminiumsramme, der virker som om, at man kunne slå søm i med den. For- og bagsiden er beklædt med slidstærkt Gorilla Glass 4, og den sorte models bagside skinner svagt blåligt i lyset. Virkelig lækkert, og et stort skridt fremad i forhold til sin skuffende plasticforgænger.

Galaxy-S6_Combination_Gold-Platinum

Skærmen er intet mindre end fremragende. Skærmstørrelsen på 5,1″ føles passende stor, og i og med at den har samme vanvittige opløsning som Note (1.440 x 2.560), får den et rekordhøjt PPI-tal på hele 577 pixel per tomme. Derfor opleves den som knivskarp i selv de mindste detaljer. Og skærmen er endnu mere lysstærk end før og med udmærket kontrast.

Galaxy S6 edge løfter den luksuriøse fornemmelse et niveau ekstra ved at have ikke bare én, men to buede skærmkanter. Som på Note Edge er krumningen ikke skarp, men nærmest oval, hvilket betyder, at mobilen ligger bedre i hånden. Bagsiden er dog ligesom på den normale S6.

Galaxy-S6-Edge_Combination2_Black-Sapphire

Skærmen er faktisk den samme som i S6 uden den lille “ekstraskærm” på kanten som note Edge havde. Dette betyder, at den krumme kant er ikke så letlæst fra siden, men den kan stadig anvendes fornuftigt. Du kan for eksempel anbringe fem af dine foretrukne kontakter der og tildele hver enkelt sin egen farve. Så kan man takket være farven se, hvem der ringer – selv hvis mobiltelefonen ligger med skærmen nedad og er sat på lydløs. Ved at sætte fingeren på pulsmåleren kan du så afvise opkaldet med en SMS-besked.

galaxy-s6or-sideview

Ud over den krumme skærm er de fleste egenskaber ens for begge modeller. Som Samsungs egen octa-core 64-bit processor, som leverer motorkraften til dette monster. Ifølge vores foreløbige målinger kører den i cirkler omkring konkurrencen med en Geekbench-score på 1.494 (single-core) og 4.826 (multi-core). Dette skal sammenlignes med den tidligere rekordholder HTC One M9 med 1.095 (single-core) og 3.853 (multi-core).

2015-03-26-06.58.28-460x818

Selv om batteriets kapacitet på papiret ikke ser imponerende ud, er processoren åbenbart økonomisk med strømforbruget. Det lykkedes os at køre den over 7 timer ved fuld belastning, før batteriet gav op. Og det gik lynhurtigt at oplade den igen med hurtigopladning. Desuden er Galaxy S6 forberedt til trådløs opladning, hvis man ikke gider fumle med kabler og stik.

2015-03-26-06.26.45-460x818

Kameraet er på fornuftige 16 megapixel, og har en blænde på f/1,9 med optisk billedstabilisator. Det skulle give mulighed for gode billeder selv under dårlige lysforhold, og vores første testbilleder bekræfter virkelig dette. Det ser ud til at være et rigtig godt kamera, der viderefører Samsungs tradition for at være på toppen på det punkt.

påskris-460x259

Følg med her på siden, hvor du snart kan læse vores færdige test af både Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 edge.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top