Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Terrængående bærbar med kompakte mål

Robust laptop, der ikke fylder meget i tasten, og som er solid uden at ligne et stykke elværktøj.

Skrevet af / 03/10/2014 - 10:00
Terrængående bærbar med kompakte mål

Hvis du gerne vil komme mere ud i den friske luft, men ikke kan slippe tasterne, så er Panasonics nye bærbare måske løsningen. Ikke bare er den med en størrelse på 14″ og en vægt på bare 1,26 kg så kompakt og let, at den er til at have med alle steder. Den er også i stand til at klare sig i en hård og ufølsom verden.

CF-LX3 er i følge Panasonic verdens letteste robuste notebook-computer. Det med robustheden skal dog tages med et gran salt. Vi taler ikke om samme hårdhedsklasse som arbejdsmandstelefoner, men om en superlet computer, der er bygget til en travl hverdag. Og en lang hverdag også. batteritiden er op til 14 timer. Så den holder sandsynligvis ud længere end sin ejer. Og den er klar igen efter et tre timers powernap til opladning.

Panasonic CF-LX3 er ikke certificeret efter IP-skalaen, så vi tilråder, at den ikke dyppes i vand. Men den skulle kunne tåle et frit fald på 76 cm, hvilket er ganske imponerende.

Af mere traditionelle tekniske data kan oplyses, at processoren er en 2,9 GHz Intel iCore i5-4300U, at skærmopløsningen er 1.600 x 900 punkter. Den leveres med 4 GB SDRAM, som kan udvides til 8 GB, og harddisken (som overraskende nok ikke er en SSD) er på 250 GB. Styresystemet er Windows 8.1 Pro.

Prisen på det solide letvægtslegetøj er EUR 1.864 (ca. 14.000 kroner).

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top