Redaktionen anbefaler

Årets Bedste 2019-2020

Konto på Lyd & Billede

Log ind Abonnement Abonner på magasinet Support abonnement: Tlf:89 88 28 33 Kontakt os

Festival

Tag en pause fra rocken, og byg en festivalhøjttaler - eller få et 3D-print.

Årets Roskildefestival blev åbnet denne lørdag aften, og Dyrskuepladsen er i den kommende uge hjem for 130.000 musikglade mennesker. Men man kan opleve meget andet end musik på Roskilde. For eksempel ventes 2.500 festivalgæster at bygge deres eget festivalgear, genanvende campens affald og reparere ødelagt udstyr i løbet af den kommende uge.

Det såkaldte Makerspace på festivalpladsens “Bycenter Øst” inviterer festivalgæsterne til at reparere, genanvende og bygge lokalt ved hjælp af ny teknologi og ressourcerne fra deres lejr. De kan lave campblaster, festivalmøbler, solcelleoplader, t-shirt print, LED-wired tøj, laserskårne nøgleholdere.

I Makerområdet på årets Roskildefestival kan man holde en pause fra rockmusikken og svinge loddekolden. Foto: Copenhagen Maker

Går campens gear i stykker, kan man få vejledning og låne værktøj til reparation.

Foreningen Maker, der også står bag Copenhagen Maker, ønsker at vise gæsterne, hvordan man relativt simpelt kan skabe sine egne produkter og skræddersy dem efter egne behov.

Man kan blandt andet bygge sin egen “campblaster.” Foto: Copenhagen Maker

Ud over at få lejlighed til at svinge loddekolben og skruemaskinen kan man møde f.eks. Nikolaj Sonne og hør hans syn på overvågning, og hvordan vi kan beskytte os imod den. Og Mariano Alesandro tager et kig på den ulige fordeling af mænd og kvinder i tech-industrien.

Tirsdag d. 27. juni gentager kan gæsterne bygge såkaldte “crappy kamprobotter” af elektronikkomponenter (diverse motorer, EL wire, mv.), gammelt legetøj og genbrugsmaterialer. Målet er at bygge en robot, der kan banke de andre dumme robotter i Hebocon-turneringen. Efterfølgende vil SkeletonMan levere et psykedelisk DJ-show, hvor festivalgæsterne kan danse i det selvlysende tøj, som de har lavet med EL wire i dagens workshop.

Foto: Copenhagen Maker

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Læs også<

Samsung SmartThings: Smarte dimser til dit hus

Smarte småting

Samsung er klar med en række smart-ting, der skal gøre livet enklere.