Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nu kommer Apple Watch – og du kan ringe med det

Apples længe ventede smart-ur er her. Og det er mere avanceret, end vi troede.

Skrevet af / 09/03/2015 - 19:36
Nu kommer Apple Watch – og du kan ringe med det

Følg Lyd & Billede på Twitter  og Instagram Instagram

Lige siden Apple første gang præsenterede sit smart-ur i september 2014, har vi vidst, hvordan det ser ud, at den billigste model vil koste USD 350, og at det kommunikerer med din iPhone. Vi har også vidst, at uret vil bruge helt almindelige urremme, der kan skiftes af brugeren, og at det vil komme i en møgdyr udgave i 18K guld!

Siden da har app-udviklerne været travlt optagede med at lave apps til smart-uret, mens Apple har udvidet funktionaliteten. For eksempel kan man svare på indgående opkald – den har indbygget højttaler og mikrofon – måle sin puls, læse beskeder og notifikationer, checke vejret og styre musikken.

Apple Watch understøtter også Apple Pay, således at man kan betale trådløst med uret på håndleddet bare ved at swipe uret henover en betalingsterminal, der understøtter Apple Pay.

Og hvad med batteritiden? 18 timer, siger Apple-chef Tim Cook, og uret oplades meget enkelt med den magnetiske oplader, som fæstner sig til undersiden af uret.

AplWatch-white

Der findes et utal af måder at vise tiden på, og brugeren kan selv vælge hvordan, urskiven skal se ud under touch-skærmen. Indgående emails dukker op på skærmen, og brugeren får en advarsel. Man kan så læse sin mail, slette den eller sætte flag ved den direkte fra sit Apple Watch.

Også andre funktioner understøttes, uden man er nødt til at tage sin iPhone op ad lommen. For eksempel kan den vise boarding-passet fra Passbook, og den personlige assistent Siri understøttes også via stemmestyring.

Skjermbilde-2015-03-09-kl.-18.55.55-1024x467

Apple har givet uret til supermodellen Christy Turlington Burns, som har taget det med til et halv-marathon, og der er masser at bruge Apple Watch til, sagde hun, da hun kom på scenen sammen med Tim Cook under lanceringen.

Trænings-apps er helt nødvendige, hvis uret skal blive en succes, men også andre sundheds-apps vil virke med Apple Watch, da smart-uret for eksempel har indbygget pulsmåler og samtidig kommunikerer med mange af de tilgængelige apps i Apples HealthKit.

7f3d2539fd28721260c6b522bb0f1bbf66d4d0a1_xlarge1

Apple Watch bliver tilgængeligt i forstærket aluminium til priser fra USD 350 i sølv eller grå udførelse. Eller i hærdet rustfrit stål i stålgråt eller sort til priser fra USD 550 til USD 1.050.

Som tidligere annonceret kommer uret i to størrelser – 38 og 42 mm – hvilket også gælder Apple Watch Edition, som bliver tilgængeligt i meget begrænset antal i 18K guld til USD 10.000!

Smart-urene vil kunne ses i Apple-butikker fra den 10. april, og fra denne dato kan de også forudbestilles. Salgsstart er 24. april i store lande som USA, England, Frankrig, Kina, Tyskland, Canada, Australien, Japan og Hong Kong.

Dansk salgsstart og priser kender vi endnu ikke.

AplWatch-trio

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top