Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sådan virker Apple TV

Vi har prøvet Apples nye mediespiller og spilkonsol.

Skrevet af / 10/09/2015 - 02:50
Sådan virker Apple TV

Den gamle Apple TV-model var en glimrende mediespiller, hvis man kunne nøjes med de funktioner, som Apple havde forsynet den med. Men den var ikke specielt meget bedre end andre mediespillere på markedet, og med tre år på bagen virkede den efterhånden begrænset og konventionel. Det nye Apple TV er noget helt andet!

Foto: Apple
Foto: Apple

For det første kommer Apple TV nu med en egen App Store, så tredjeparts-udviklere kan levere nye apps og indhold i en lind strøm. For det andet har fjernbetjeningen fået en mikrofon, så man kan søge via stemmestyring og Siri uden at skulle have besværet med skærmtastaturet på tv’et. Og sidst, men ikke mindst, kan fjernbetjeningen bruges som spilcontroller, hvilket sender det nye Apple TV lige lukt i flæsket på spilkonsoller som Nintendo Wii.

https://www.youtube.com/watch?v=YV47Q8mNO1I

Så nemt som i videoen herover er det at finde film, man gider at se. Man kan søge på titler, genrer, skuespillere og instruktører – og herudover forfine søgeresultatet, hvis man fik for mange træffere.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Og Siri leder ikke bare i Apples eget iTunes-univers, men også i streaming-apps som Netflix og HBO. Sådan skal en mediespiller fungere! Nu må vi bare håbe, den kommer til Danmark inden alt for længe.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Fjernbetjeningen er forbilledligt enkel og kan alligevel udover at styre Apple TV også bruges til at tænde for tv’et og skrue op og ned for lyden. For at navigere rundt i menuer er det bare at stryge fingeren over fjernbetjeningens øverste del, som fungerer som touchpad! Den kan sågar bruges til at styre spil på tv-skærmen.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Men spiller man for eksempel et sportsspil, kan man bruge hele fjernbetjeningen – blandt andet svinge og bruge den som ketcher til at slå til en bold. Eller holde den med begge hænder og styre i et bilspil – som var den et rat. Det er selvfølgelig ikke nyt i spilverden, men det bringer det nye Apple TV ind i en hel ny dimension for Apple. Det skal blive spændende at følge med i, hvordan det udvikler sig.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

0
Lyd & Billede
Scroll to Top