Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Japanske bilnørder holder lysfest i gaderne

I Japan kan stylingen af biler og mortocykler ikke blive vild nok. Se her, hvordan bilnørder og gangstere praler med deres illuminerede køretøjer.

Skrevet af / 07/11/2014 - 14:48
Japanske bilnørder holder lysfest i gaderne

Hvis du har set filmene “Black Rain” og “Akira”, er du helt på det rene med, at Tokyos gader om natten bliver forvandlet til en surrealistisk science fiction-scene, hvor gangstere kører rundt i biler og på motorcykler, der er overlæsset med neonlys. I hvert fald i filmens verden.

Men det er ikke bare fiktion. Den amerikanske filmfotograf Luke Huxman, som har boet i Japan i seks år, har fulgt i hælene på bil- og motorcykelentusister på begge sider af loven. I hans kortfilm kan man møde Shinishi Morohoshi, der som 17-årig blev så betaget af Lamborghini-biler, at han satte sig for at eje en af dem en dag. Uanset hvad der skulle til for at opfylde drømmen. I dag kan han som boss i den japanske mafia, Yakuzaen, køre rundt i en ombygget Lamborgini Diablo. Han siger selv, at han ikke fortryder, hvad han gjort – og at han håber på i dag at være en inspiration for unge, der er lige som han selv var engang.

Man kommer også tæt på Bosozoku – motorcykelbander uden respekt for loven. Motocykelpigen Yuu Kawasaki mener hverken, at hun er god eller ond – “jeg er retfærdighed”, siger hun.

Den ene af videoerne kan ses herunder. Den anden skal man besøge jalopnik.com for at se.

Filmene, der kan ses her, er et spændende indblik i en verden, der ellers er hermetisk tillukket. Og så er der i øvrigt en masse flotte scener med lys, glimmer, dyre køretøjer og GoPro-videoer.

morohoshi
Shinishi Morohoshi på arbejde i underholdningsdistriktet Kabukicho i Tokyo, flankeret af tatoverede livvagter. Foto: Luke Huxman.

“Hver dag ser man i Japan tvivlsomme karakterer, der kører rundt i superbiler. Hvor får de deres penge fra? Hvem er deres venner? Alle disse spørgsmål hvirvlede rundt i mine tanker, indtil jeg til sidst fandt mig selv med mit Canon 1DC i hånden, omringet af Bosozoku, farvestrålende og lysende Lamborghinier og Yakuzaen, ” siger Luke Huxman.

Kilde: Jalopnik.com

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

0
Lyd & Billede
Scroll to Top