Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Én mus klarer alle dine skærme

Trådløs mus fra Logitech kan bruges på tværs af platforme og styresystemer og tilpasses til at styre mange funktioner.

Skrevet af / 24/03/2015 - 09:48
Én mus klarer alle dine skærme

På redaktionen bliver vi dagligt bombarderet med pressemeddelelser om nye produkter, som producenter gerne vil have os til at skrive om. De fleste er pakket med informationer. Men så er der også dem, der holder kortene noget tættere ind til kroppen. Som Logitech:

Vi har noget, som vi vil vise jer. Men det er så hemmeligt, at vi må ikke afsløre, hvad det er!

Hvad hemmeligeheden gik ud på, kunne vi først få at vide, efter at have skrevet under på ikke at røbe noget før denne tirsdag formiddag. Derfor har vi nu en uges tid været nødt til at tilbageholde informationen for jer, kære læsere:

Logitech har lavet en ny mus!

Det lyder måske ikke som nogen gigantisk overraskelse, når nyheden kommer fra en af verdens største producenter af netop mus.

Selv om produkttypen er velkendt, har den nye mus dog en del finesser og tricks i ærmet, som angiveligt gør den til den mest avancerede af sin slags fra Logitech nogensinde.

Logitech_MXMaster_2
Logitechs store hemmelighed var ikke et VR-hovedsæt, som man måske kunne have troet – men en mus. Til gengæld er den avanceret.

MX Master Wireless er en trådløs mus til de, der bruger computeren hele dagen, og som skifter mellem flere forskellige skærme, enheder og styresystemer. Den kan tilsluttes til op tre tre enheder ad gangen, som man kan vælge mellem med en knap på undersiden. Enhederne kan enten tilsluttes via Bluetooth eller, for den enes vedkommende, med den medfølgende USB-modtager. Det betyder, at man kan skifte hurtigt mellem sin stationære, bærbar, tablet eller smartphone.

Fleksibel kontrol
Musen er udpræget ergonomisk udformet, og den særlige “hylde” giver tommelfingeren støtte – og gør det samtidig muligt at presse endnu flere funktioner ind. Rullehjulet kan skifte mellem trinvise klik og lynhurtig rulning, og et tommelfingerhjul kan bruges til vandret rulning og sideskift. Endelig er hele tommelfingerstøtten ét stort touchfelt, som kan brugs til gesti på Mac-computere. Det hele kan indstilles via driveren. Det indbyggede batteri klarer op til 40 dage på en fuld opladning.

Kun til Windows og Mac
Vi har prøvet det i praksis, og det virker. MX Master kan dog ikke bruges på alle platforme. Den understøttes kun officielt på Windows 7 og 8, samt Mac OS X 1.8 eller senere. Og skal tilslutningen ske via Bluetooth Smart, som opretter forbindelsen på et halvt sekund, kræves Windows 8 eller OS X 10.10. I hvert fald hvis alle funktioner skal udnyttes. Det kan i praksis godt lade sig gøre at koble MX Master op med en Android-tablet og navigere på skærmen. Men så bliver det uden gesti og snedige scroll-funktioner.

Pris og tilgængelighed
Logitech MX Master Wireless Mouse kan købes fra april 2015 til en vejledende pris på 899 kr.
Logitech

Videoen herunder fortæller, hvordan musen fik sin form:

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top