Nyhed

Philips Hue får Matter efter nytår

Matter-standarden, som skal gøre det lettere for Smart Home-produkter at fungere sammen, er nu blevet officielt lanceret. Og Matter er på vej til næsten alle Philips Hue-produkter, fortæller producenten.

Den såkaldte Connectivity Standards Alliance (CSA) har arbejdet på den nye Matter-standard siden 2019, og Matter har opbakning fra stort set alle producenter af intelligente enheder til det smarte hjem – herunder Amazon, Apple, Google, IKEA og Samsung.

Læs også Matter gør endelig det smarte hjem smart En ny standard for smart-enheder lover at gøre det lettere at få dimserne i hjemmet til at arbejde sammen. Og det der ud til, at alle producenterne er med på vognen.

Arbejdet med at færdiggøre standarden og certificere produkter har stået på i mange måneder, men nu er det officelt, Matter er en realitet og vil blive rullet ud og/eller aktiveret på en lang række intelligente enheder i de kommende uger og måneder.

Heriblandt også Philips Hue Bridge, der er den smarte hub, som styrer de mange forskellige smarte Philips Hue-lyskilder fra Signify. Det skriver producenten i en pressemeddelelse.

Matter er på vej til næsten alle Philips Hue-produkter. (Foto: Signify)

Via en software-opdatering, som rulles i løbet af første kvartal 2023, tændes der for Matter i alle Philips Hue-produkter – med undtagelse af Philips Hue Play HDMI sync box, der endnu ikke understøtter den nye standard – hvorefter Hue-produkterne meget nemmere kan forbindes til og arbejde sammen med andre producenters Smart Home-produkter, som også understøtter Matter.

Læs også Lys til alle dine behov Der findes næppe en anvendelse, som Philips Hue ikke har udviklet en lyskilde til. Produkterne er lidt dyrere, men i sidste ende vinder de på kvaliteten.

Tanken bag Matter er, at alle de eksisterende Smart Home-protokoller og -platforme vil være understøttet. Og det gælder, uanset om enhederne kommunikerer via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, og om styringen sker gennem Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.

Les videre
Exit mobile version