Nyhed

Sound Society 2020 messebilleder – del 2

Der var hi-fi, som man kunne ønske sig. Og så var der de anlæg, man kun kunne drømme om. Her kommer det rigtig dyre!

Vi skriver om masser af udstyr, der for en rimelig pris kan give ganske god lyd i hjemmet. Men hvad er sjovest: En Maserati eller en VW Up?

Selv om hi-fi i supersværvægtsklassen kun er realistisk for de færreste af os, trak de mest eksklusive anlæg fulde huse i hotelsuiterne på weekendens Sound Society-udstilling i Aarhus. For det er jo godt at få justeret sit referencepunkt ved at lytte til udstyr i exceptionel klasse. Og så kunne det jo være, at man vandt i lotto …
Et par gange i træk.

Hos Sallingboe Audio blev der både spillet på de massive Borg-sarkofager fra Fink og de bittesmå Boenicke W5. Rørelektronikken var fra sydkoreanske Allnic.
Gryphons apparater er så skulpturelle, at de godt kunne optræde på et kunstmuseum. Audiophile tog skridtet fuldt ud.
YG Acoustics højttalere og rørelektronik fra VTL. Lækkert – men også et diskret lille anlæg i omegnen af en million kroner.
Udstillingens tungeste og dyreste anlæg – fem millioner kroner – var blevet bakset helt op i brudesuiten på femte sal. Det var Raidho-udbryderne Ansuz, Aavik og Børresen, der stod bag.
I Audio Note-rummet blev der spillet både live og reproduceret musik. Meishu Phono 300B Tonmeister Silver Signature havde messens længste navn og laveste effekt: 8 W single-ended på rør.
Den danske pickup-stjerneproducent Ortofon var også debutant på udstillingen – og de må have følt sig velkomne. Ortofon-rummet var et af de mest roste.
Bülow Steensen viste blandt andet Revel-højttalere med berylliumdiskanter og supertung elektronik fra Mark Levinson.

 

Bang & Olufsen plejer ellers ikke at deltage på skandinaviske hi-fi-udstillinger, men de havde gjort en undtagelse. Og de havde taget det tunge grej med. I ét rum blev der spillet på Beolab 50 og Beovision Harmony, imens Beolab 90 trak fulde huse i suiten ved siden af.
Ole Klifoth fra Audiovector demonstrerede sin egne højttalere, drevet af elektronik fra Primare.
Technics er tilbage i hi-fi, og de dækker hele kæden – fra pladespiller til højttalere.
Scan Speak er kendt for sine gode højttalerenheder, men optræder normalt ikke på udstillinger. Men også de havde valgt at vise flaget i Aarhus. De stillede op med en konstruktion af selvbyggerguruen Troels Gravesen.
Ole Witthøft fra System Audio demonstrerede sine Legend 40-højttalere, der kan opgraderes fra passiv til aktiv. Den aktive lød afgjort bedst, selv om totalprisen på et sæt var det halve af prisen på et anlæg med den passive version plus DAC og forstærker.
Hos Audiocompagniet blev der spillet på Elac og Copland.

 

Hos Hi-Fi Klubben blev der spillet på den nye Dali Rubicon 6C, der er en aktiv udgave af firmaets “lige-under-high-end-serie”.

 

Tape Connection havde medbragt farvestrålende high-end-elektronik fra engelske Chord. Dave på billedet er ikke en spillekonsol, men en forforstærker/DAC i den tunge ende.
Jerns højttalere er eksemplarisk resonansdøde, men basevnerne er naturligt begrænsede. På udstillingen viste de en original løsning: Man monterer en ekstra bas og en jernstang på væghøjttaleren W8000, og bruger den som stativ og assistance i bunden. Der kommer en trevejsudgave senere på året.

 

Hovedtelefoner fra Hifiman og rørelektronik fra Viva. Lækkert – og kostbart.
Les videre
Exit mobile version