Nyhed

Volvo C40 Recharge

0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.

Med den nye C40 Recharge viser Volvo, at de mener det alvorligt med ambitionerne om at blive helelektriske inden 2030. Den kompakte femdørs Volvo følger i hælene på den elektrificerede udgave af den kompakte SUV XC40 og lægger sig i nogenlunde samme klasse som Tesla Model 3 og Ford Mustang Mach-E, hvad størrelsen angår.

Bilen – der deler platform med Polestar 2 og XC40 Recharge Pure Electric P8 – har et 78 kWh batteri, som driver to elektriske motorer, der giver bilen firehjulstræk og en ret frisk ydelse.

En krydsning mellem en coupé og en SUV.

C40 Recharge er en relativt højrejst crossover/SUV, som har hentet meget DNA fra XC40 Recharge, men med en mere sporty taglinje, der ender i en hækspoiler.

Læs også Denne XC40 ville vi vælge Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.

Den vil blive tilgængelig i farver, der er unikke for C40 Recharge, og med sædebetræk i vegansk materiale i stedet for læder.

Volvo C40 Recharge har vegansk læder.

Indvendig vil det meste være genkendeligt for dem, der har siddet i en XC40 Recharge. En stor touch-skærm med Android Auto-operativsystem i midten og en skærm mere foran føreren.

C40 Recharge vil være tilgængelig med farver, der er unikke for modellen.
Korte fakta om C40 Recharge Pure Electric P8
Sporty hæk med spoiler.

“C40 Recharge leverer mange af de egenskaber, som nordiske kunder ønsker, og har et spændende design. Det er en højrejst crossover med god rækkevidde, masser af kræfter, firehjulstræk, høj frihøjde, infotainment-system fra Google og mulighed for anhængertræk,” siger Erik Trosby, der er PR- og kommunikationschef hos Volvo Car Norge, i en pressemeddelelse.

XC90 Recharge i 2022

Volvo’en bygges i Gent i Belgien sammen med XC40 Recharge, og produktionsstart er til efteråret, men det vil blive muligt at bestille C40 Recharge i løbet af sommeren.

Ambitionen er, at de første biler leveres til Norden i fjerde kvartal 2021, ifølge Volvo, som også afslører, at de allerede arbejder på næste generation, XC90. Også den helelektrisk og en del af programmet med at elektrificere Volvo helt inden 2030.

Slank lygteprofil.

Købe, leje, lease – alt sammen online

Volvos elbiler vil med tiden kun blive tilgængelige på nettet, hvor man kan konfigurere bilen med farver, udstyr og tilbehør, og vælge at købe, lease eller leje.

Forhandlerne vil stadig have en vigtig rolle som facilitatorer, servicepunkter og showrooms, mens selve købet foretages online, enten hjemme eller hos forhandleren.

Volvo C40 Recharge med panoramatag.

Helårsdæk? Seriøst, Volvo?

En ting, vi studsede over under præsentationen, var at Volvo planlægger at levere C40 Recharge med helårsdæk, nemlig Pirelli Scorpion All Season. Vi håber, at det ikke gælder de nordiske markeder, hvor helårsdæk har vist sig at være et dårligt kompromis, som hverken er gode på tør eller våd asfalt og har mangelfulde egenskaber på sne og is.

Se fotogalleri nedenfor.

<
>
Google Automotive, som vi kender det fra XC40 Recharge.

 

Les videre
Exit mobile version