Nyhed

Philips OLED+ 936 og OLED+ 986

Philips lancerer to nye OLED-topmodeller med opgraderet lyd fra Bowers & Wilkins.

Philips OLED+986. (Foto: Philips)

Philips er lykkedes godt med billedkvaliteten på deres OLED-TV’er, og med deres farverige Ambilight omgivelseslys oveni kan de tilbyde en ret unik billedoplevelse. De seneste år har de også samarbejdet med engelske Bowers & Wilkins på lydsiden, hvilket har givet rigtig gode resultater: Sidste års OLED+ 935 var et af de allerbedste TV’er, hvad angår integreret lyd.

Læs også Philips OLED935: Lyd og billede i skøn forening Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!

Når Philips nu lancerer efterårets nye topmodeller, er det ikke overraskende, at de bygger videre på det, de i forvejen er gode til. De nye topmodeller OLED+ 936 og OLED+ 986 har begge det nyeste Evo OLED-panel fra LG Display, kombineret med Philips’ opgraderede P5 AI-videoprocessor. Den nye processor byder på avanceret billedbehandling og kan også prale af en anti-indbrændings-funktion.

Med HDMI 2.1-kompatible indgange og understøttelse af VRR, FreeSync og G-Sync henvender de nye Philips-modeller sig også i højere grad til gamere. Begge modeller kommer desuden med Ambilight omgivelseslys på alle fire sider.

<
>
Philips OLED+936. (Foto: Philips)

Philips OLED+ 936: Opgraderet lyd fra Bowers & Wilkins

Flere vil sikkert lægge mærke til, at Philips bruger betegnelsen OLED+ om deres topmodeller. Så hvad står plustegnet egentlig for? Jo, Philips er så begejstret for lydgengivelsen på disse TV’er, at de synes, de fortjener et plus i bogen. Højttalersystemet er også i år udviklet af Bowers & Wilkins, i tæt samarbejde med Philips’ egen TV-afdeling.

 

Det nye OLED+ 936 ligner til forveksling forgængeren 935, men B&W’s Andy Kerr siger, at højttalersystemet har fået flere opgraderinger, med både bedre indgangssignal (via HDMI eARC), en ny Dolby Multistream-dekoder og ikke mindst forbedrede højttalerenheder. Både magnetsystem og membraner skal været finjusteret for at give en bedre lydoplevelse.

OLED+ 936 er ligesom sin forgænger udstyret med opadrettede Atmos-kanaler for at give en udvidet surround-oplevelse og har også B&W’s berømte “tweeter-on-top” diskanthus til centerkanalen.

<
>
Philips OLED+986. (Foto: Philips)

Philips OLED+ 986: Virtuel Atmos-lyd

Philips OLED+ 986, årets virkelige topmodel, får imidlertid et endnu saftigere højttalersystem. Det er efterfølgeren til flagskibsmodellen OLED+ 984 fra 2020, som var rettet mod audiofile TV-entusiaster. Den har større og mere avancerede højttalerenheder i form af 100 mm Continuum bas/mellemtoner, som vi kender fra B&W’s bedste hi-fi-højttalere.

 

Højttalerenhederne til venstre, center- og højre kanal sidder inddelt i individuelle kamre. OLED+ 986 har derimod ikke såkaldte “upfiring” Atmos-højttalere, som vi finder på OLED+ 936 (til gengæld tilbydes virtuel Atmos-lyd). Det skal blive spændende at høre, hvilket af dem der giver den allerbedste filmoplevelse i praksis.

Hvis man vil have endnu dybere og kraftigere bas, kan både OLED+ 986 og OLED+ 936 kobles til en separat aktiv subwoofer.

Priser og tilgængelighed

Philips OLED+ 936 kommer i 48, 55, 65 tommers skærmstørrelse og bliver tilgængeligt i september. Philips OLED+ 986 kommer kun i 65 tommers størrelse og vil være tilgængeligt i oktober.

Vi opdaterer med danske priser, så snart vi har dem!

Les videre
Exit mobile version