Nyhed

Apple TV+ og iTunes streamer nu i HDR10+ på Samsung TV

Apple TV-app'en til Samsung TV streamer nu udvalgt indhold i det åbne HDR10+ format – som et alternativ til Dolby Vision.

Samsung er en af verdens største TV-producenter, og tilbyder et bredt udvalg af skærme med masser af avancerede funktioner og finesser ombord. Understøttelse af det anerkendte HDR-format Dolby Vision har imidlertid glimret ved sit fravær i lang, lang tid: Samsung er faktisk den eneste af de store TV-producenter, som ikke har viet sig til formatet, formentlig på grund af licensomkostningerne. Men nu kan vi skimte lys for enden af tunnellen.

Samsung understøtter ikke Dolby Vision – men nu er der håb

Samsungs alternativ til Dolby Vision hedder HDR10+. Et åbent, licensfrit format, som i lighed med Dolby indeholder ekstra information (såkaldte dynamiske metadata) om kontrastforholdet i en scene, med mere højere billedkvalitet som resultat.

HDR10+ er slet ikke lige så udbredt: Med undtagelse af Amazons Prime Video, har de fleste streamingtjenester, såsom Netflix, HBO Max og Apple TV+, med en række filmproducenter i ryggen, foretrukket at satse på Dolby-formatet.

Dette har forårsaget at mange Samsung-ejere – med rette – har følt sig lidt snydt for den bedste og mest optimale billedkvaliteten i nogen tilfælde. Men nu får de hjælp – og af ingen ringere end Apple!

Apple TV+ streamer nu i HDR10+ format. (Foto: Audun Hage)
Læs også Her er det nye Apple TV 4K En ny version af Apples populære TV-boks kommer d. 4. november – med en glædelig nyhed for ejere af nyere TV-modeller fra Samsung!

Apple TV+ og iTunes streamer nu i HDR10+

Med introduktionen af den nye Apple TV 4K generation, udmeldes der nemlig samtidig om understøttelse af HDR10+. Og, fordi dette ikke skal føles som tomme løfter, er Apple nu begyndt at tilbyde noget af deres indhold i dette format.

Originale Apple-produktioner som Shantaram og Ted Lasso vises nu i HDR10+ på TV’er der understøtter formatet: Lyd & Billede har for god ordens skyld tjekket det på et Samsung-TV, vi havde til test, og fik faktisk også “HDR10+”-logoet, som bekræfter dette, frem på skærmen. Det samme gælder udvalgte iTunes-titler til køb og leje, inklusiv Top Gun: Maverick.

Bemærk: Hvorvidt en film eller serie tilbydes i HDR10+ eller ej, afhænger af om den er tilgængelig fra filmselskabet i denne kvalitet.

<
>
Har du et Samsung-TV af nyere dato, kan du nu se udvalgte film og serier i HDR10+ format via Apple TV-app'en.(Foto: Audun Hage)

Hvad betyder dette i praksis?

Udover at enkelte film og TV-serier nu kan vises i bedre videokvalitet på nyere Samsung-fjernsyn, indikerer det også at HDR10+ kan blive et mere populært og udbredt format i fremtiden.

Nu hvor Apple kommer på banen, kan det tænkes at flere filmproducenter og streamingtjenester vil tilbyde indhold i HDR10+, som et værdigt alternativ til Dolby Vision. Og hvem ved, måske kan HDR10+ endda også blive et aktuelt format til Youtube-videoer engang i fremtiden?

OBS! HDR10+ understøttes også af fjernsyn fra blandt andre TCL, Philips og TCL. Sony og LG understøtter derimod ikke formatet pt.

Les videre
Exit mobile version