Nyhed

Google Gemma er en enkel og letanvendelig AI

Open source AI-modellen Gemma kan køre på almindelige computere.

Logo: Google

For nylig omdøbte Google sin AI-chatbot Bard til Gemini, som er den sprogmodel, der driver tjenesten, og lancerede Gemini Advanced baseret på Gemini Ultra-modellen. Denne teknologi holder de fast i, men nu lancerer de en forenklet model, som vi alle kan køre derhjemme, og desuden som open source.


Google lancerer Gemma 2B og 7B, som er enklere, mindre, lettere at køre og frem for alt gratis modeller, der kan tilpasses. Imidlertid siger Google, at den anvendte teknologi er den samme som den, der blev udviklet til Gemini Pro, den avancerede model, der direkte konkurrerer med Open AI’s ChatGPT. De siger, at den kan konkurrere med betydeligt større AI-modeller i etablerede benchmark-tests.

Benchmark-resultat (Grafik: Google)

Tanken er, at udviklere skal kunne eksperimentere frit med Gemma og bruge den til simple opgaver som chatbots eller tekstopsummeringsværktøjer. Den vil være så let, at den kan køre i skyen, på en stationær computer eller sågar en bærbar.

Som svar på bekymringer om misbrug af AI frigiver Google også AI Toolkit, som gør det nemt at opsætte regler og sikkerhedsforanstaltninger. De lover også, at Gemma er trænet på data, hvor personlige data er blevet fjernet. Her kan du læse mere om, hvordan Google har tænkt over dette.

Kilde: Googles udviklerblog

Les videre
Exit mobile version