Nyhed

Sony Xperia 5 II er kompakt version af flagskibsmodel

En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.

(Foto: Sony)

Sony er jo ikke ligefrem den største spiller på mobilmarkedet, men det japanske firma lader alligevel til at have fundet kadencen, når det gælder firmaets nyeste produkter i Xperia smartphone-serien.

2019 markerede en ny begyndelse for Sony, som med flagskibsmodellen Sony Xperia 1 og den mere kompakte udgave Sony Xperia 5 især havde fokus på kameraentusiasterne, og i år kom så Sony Xperia 1 II, der rettede adskillige af forgængerens skavanker og uden tøven må betragtes som Sonys bedste smartphone til dato.

Sony Xperia 5 II er selvfølgelig en del mere kompakt end Xperia 1 II, og måler således blot 158 x 68 x 8 mm, mens vægten er nede på 163 g. (Foto: Sony)

Nu er tiden så kommet til dette års kompakte udgave, Sony Xperia 5 II, og præcis som sidste år, har kompaktmodellen de fleste af sine specifikationer til fælles med det absolutte flagskib. Blot i en lidt mindre indpakning.

Således kommer også Sony Xperia 5 II med HDR OLED-skærm i 21:9-format og en opdateringsfrekvens på 120 Hz, ligesom den præcis som Xperia 1 II er udstyret med Qualcomms Snapdragon 865 5G-processor, 8 GB RAM og et batteri på 4000 mAh. Og selvfølgelig har den også både Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1.

Læs også “If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II går ingen svinkeærinder. Her er der tale om en efterfølger, som holder fast i det, der virker, og forbedrer, hvor det gælder. Kun på ét punkt er vi ikke tilfredse.

Skærmen er med sine 6,1″ selvfølgelig mindre end på topmodellen, og i stedet for 4K-opløsning må man nøjes med FHD+. Kameraet er heller ikke identisk med det på Xperia 1 II.

Nok har Xperia 5 II-kameraet de samme tre objektiver med brændvidder på henholdsvis 16 mm (12 Mp ultravidvinkel), 24 mm (12 Mp + optisk billedstabilisering) og 70 mm (12 Mp kort tele + optisk billedstabilisering), men må undvære den lille 3D iToF-linse fra Xperia 1 II, som måler afstand og hjælper med skarphed og bokeh-effekter i billederne.

Med Xperia 5 II kan man bl.a. optage 120 fps slowmotion i 4K-opløsning. (Foto: Sony)

Men selvfølgelig kommer Xperia 5 II med både Cinematography Pro-app’en, som blev introduceret sidste år sammen med Xperia 1, og Photography Pro kamera-app’en, der kom sammen med Xperia 1 II, og har stort set samme brugerflade som Sonys Alpha-kameraer og dermed tilbyder manuel indstilling af eksponering, hvidbalance, lukketid, etc.

Pris og tilgængelighed

Xperia 5 II bliver tilgængelig med Android 10 i farverne sort, blå og grå. Telefonen kan forudbestilles fra den 29. september og kommer i butikkerne den 20. oktober til en vejledende udsalgspris på 6.499 kroner.

Les videre
Exit mobile version