Sony Xperia 5 II er kompakt version af flagskibsmodel

En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.

Sony er jo ikke ligefrem den største spiller på mobilmarkedet, men det japanske firma lader alligevel til at have fundet kadencen, når det gælder firmaets nyeste produkter i Xperia smartphone-serien.

2019 markerede en ny begyndelse for Sony, som med flagskibsmodellen Sony Xperia 1 og den mere kompakte udgave Sony Xperia 5 især havde fokus på kameraentusiasterne, og i år kom så Sony Xperia 1 II, der rettede adskillige af forgængerens skavanker og uden tøven må betragtes som Sonys bedste smartphone til dato.

Sony Xperia 5 II er selvfølgelig en del mere kompakt end Xperia 1 II, og måler således blot 158 x 68 x 8 mm, mens vægten er nede på 163 g. (Foto: Sony)

Nu er tiden så kommet til dette års kompakte udgave, Sony Xperia 5 II, og præcis som sidste år, har kompaktmodellen de fleste af sine specifikationer til fælles med det absolutte flagskib. Blot i en lidt mindre indpakning.

Således kommer også Sony Xperia 5 II med HDR OLED-skærm i 21:9-format og en opdateringsfrekvens på 120 Hz, ligesom den præcis som Xperia 1 II er udstyret med Qualcomms Snapdragon 865 5G-processor, 8 GB RAM og et batteri på 4000 mAh. Og selvfølgelig har den også både Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1.

Læs også “If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II går ingen svinkeærinder. Her er der tale om en efterfølger, som holder fast i det, der virker, og forbedrer, hvor det gælder. Kun på ét punkt er vi ikke tilfredse.

Skærmen er med sine 6,1″ selvfølgelig mindre end på topmodellen, og i stedet for 4K-opløsning må man nøjes med FHD+. Kameraet er heller ikke identisk med det på Xperia 1 II.

Nok har Xperia 5 II-kameraet de samme tre objektiver med brændvidder på henholdsvis 16 mm (12 Mp ultravidvinkel), 24 mm (12 Mp + optisk billedstabilisering) og 70 mm (12 Mp kort tele + optisk billedstabilisering), men må undvære den lille 3D iToF-linse fra Xperia 1 II, som måler afstand og hjælper med skarphed og bokeh-effekter i billederne.

Med Xperia 5 II kan man bl.a. optage 120 fps slowmotion i 4K-opløsning. (Foto: Sony)

Men selvfølgelig kommer Xperia 5 II med både Cinematography Pro-app’en, som blev introduceret sidste år sammen med Xperia 1, og Photography Pro kamera-app’en, der kom sammen med Xperia 1 II, og har stort set samme brugerflade som Sonys Alpha-kameraer og dermed tilbyder manuel indstilling af eksponering, hvidbalance, lukketid, etc.

Pris og tilgængelighed

Xperia 5 II bliver tilgængelig med Android 10 i farverne sort, blå og grå. Telefonen kan forudbestilles fra den 29. september og kommer i butikkerne den 20. oktober til en vejledende udsalgspris på 6.499 kroner.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Har du købt et nyt TV til gaming for nylig? Vi viser dig, hvordan du aktiverer de bedste og hurtigste spilindstillinger til PS5 og Xbox!
  I disse dage udrulles den nyeste Android-version til et stort antal smartphones. Check på listen, om din mobil snart får Android 11.
  Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lanceret efterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være at finde i adskillige Android-flagskibe i 2021.
  Lad dig ikke narre af størrelsen – Phono Box RS2 har alt, hvad en vinylentusiast har brug for.
  Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
  Stereoanlægget i Jimi Hendrix’ soveværelse i London lyder nu, præcis som det gjorde, da han lyttede til det.
  Det her har de aldrig gjort før, i hvert fald ikke på denne måde.
  Alle vil have hårde pakker til jul, også vi. Derfor har vi sammensat den fedeste ønskeliste, vi kunne komme på.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple Watch SE

  Vejl.pris 2299 kr Apple Watch SE: Det mest brugervenlige smart-ur

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Vejl.pris 12399 kr Den de andre skal slå

  Apple iPad Air (2020)

  Vejl.pris 7499 kr Bedste iPad Air til dato

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris kr Et heftigt dilemma
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.