Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Sony Xperia 5 II er kompakt version af flagskibsmodel

En mere kompakt og billigere model af Sony Xperia 1 II. Men med næsten alle de samme specifikationer.

Skrevet af / 17/09/2020 - 08:59
Sony Xperia 5 II er kompakt version af flagskibsmodel

Sony er jo ikke ligefrem den største spiller på mobilmarkedet, men det japanske firma lader alligevel til at have fundet kadencen, når det gælder firmaets nyeste produkter i Xperia smartphone-serien.

2019 markerede en ny begyndelse for Sony, som med flagskibsmodellen Sony Xperia 1 og den mere kompakte udgave Sony Xperia 5 især havde fokus på kameraentusiasterne, og i år kom så Sony Xperia 1 II, der rettede adskillige af forgængerens skavanker og uden tøven må betragtes som Sonys bedste smartphone til dato.

Sony Xperia 5 II er selvfølgelig en del mere kompakt end Xperia 1 II, og måler således blot 158 x 68 x 8 mm, mens vægten er nede på 163 g. (Foto: Sony)

Nu er tiden så kommet til dette års kompakte udgave, Sony Xperia 5 II, og præcis som sidste år, har kompaktmodellen de fleste af sine specifikationer til fælles med det absolutte flagskib. Blot i en lidt mindre indpakning.

Således kommer også Sony Xperia 5 II med HDR OLED-skærm i 21:9-format og en opdateringsfrekvens på 120 Hz, ligesom den præcis som Xperia 1 II er udstyret med Qualcomms Snapdragon 865 5G-processor, 8 GB RAM og et batteri på 4000 mAh. Og selvfølgelig har den også både Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1.

Læs også “If it ain't broke, don't fix it” Sony Xperia 1 II går ingen svinkeærinder. Her er der tale om en efterfølger, som holder fast i det, der virker, og forbedrer, hvor det gælder. Kun på ét punkt er vi ikke tilfredse.

Skærmen er med sine 6,1″ selvfølgelig mindre end på topmodellen, og i stedet for 4K-opløsning må man nøjes med FHD+. Kameraet er heller ikke identisk med det på Xperia 1 II.

Nok har Xperia 5 II-kameraet de samme tre objektiver med brændvidder på henholdsvis 16 mm (12 Mp ultravidvinkel), 24 mm (12 Mp + optisk billedstabilisering) og 70 mm (12 Mp kort tele + optisk billedstabilisering), men må undvære den lille 3D iToF-linse fra Xperia 1 II, som måler afstand og hjælper med skarphed og bokeh-effekter i billederne.

Med Xperia 5 II kan man bl.a. optage 120 fps slowmotion i 4K-opløsning. (Foto: Sony)

Men selvfølgelig kommer Xperia 5 II med både Cinematography Pro-app’en, som blev introduceret sidste år sammen med Xperia 1, og Photography Pro kamera-app’en, der kom sammen med Xperia 1 II, og har stort set samme brugerflade som Sonys Alpha-kameraer og dermed tilbyder manuel indstilling af eksponering, hvidbalance, lukketid, etc.

Pris og tilgængelighed

Xperia 5 II bliver tilgængelig med Android 10 i farverne sort, blå og grå. Telefonen kan forudbestilles fra den 29. september og kommer i butikkerne den 20. oktober til en vejledende udsalgspris på 6.499 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

Samsung klar med nye prisbillige mobiler

Professionel lagring til mobilvideo

Polestar-mobil er på vej

Apple tillader alligevel webapps

Budgetmobil fra Nothing

Nye funktioner til Pixel-enheder

Ringenes Herre?

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

0
Scroll to Top