Nyhed

Samsung Galaxy S23 kommer udelukkende med Snapdragon

Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.

(Foto: Qualcomm)

Samsung har igennem mange år produceret to forskellige versioner af topmobilerne i firmaets Galaxy S-serie. Modellerne, der kom til salg i USA og Asien, var udstyret med Snapdragon-processorer fra chip-producenten Qualcomm, mens mobilerne i de europæiske butikker typisk var udstyret med såkaldte Exynos-processorer fremstillet af Samsung selv.

Således blev cirka 30% af enhederne i dette års Galaxy S22-serie produceret med Exynos 2200-chips, mens 70% kom på markedet med en Snapdragon 8 Gen 1-processor under skærmen.

Og det var mange europæiske Samsung-brugere kede af, for mobiler med Snapdragon 8 Gen 1, som f.eks. OnePlus 10 Pro eller Xiaomi 12 Pro, løber i cirkler om Samsung-mobiler med Exynos 2200 for så vidt angår den rå ydelse. Hvilket vores test af Samsung Galaxy S22+ også påpegede.

Derfor bliver der næppe grædt mange europæiske tårer over den udmelding Cristiano Amon, CEO for Qualcomm, netop er kommet med i et møde med en række analytikere i forlængelse af offentliggørelsen af Qualcomms seneste kvartalsregnskab.

Læs også Den hemmelige Galaxy er tilbage Det bedste valg, hvis du vil have en ægte Galaxy S-mobil.

Her bekræftede han nemlig en nye aftale mellem de to firmaer, som indebærer, at mobilerne i den kommende Galaxy S23-serie, udelukkende vil være baseret på processorer fra Qualcomm. Desuden fortalte han, at Samsung i fremtiden vil bruge Qualcomm-chips i langt flere produkter end hidtil, herunder i PC’er, tablets og andre produkttyper. Han understregede, at den nye aftale gælder på globalt plan.

Som svar på en analytikers spørgsmål om flere detaljer fra aftalen, tilføjede Amon:

“Måden du skal tænke på det på er, at Snapdragon vil drive deres Galaxy-produktlinje, deres Galaxy-flagskibsprodukter. Og det, jeg kan sige på nuværende tidspunkt, er, at vi var i 75% af Galaxy S22-enhederne før aftalen. Det bliver langt mere end det med Galaxy S23 og i fremtiden.”

Udmeldingen fra Qualcomm betyder dog ikke, at Samsung helt dropper udviklingen af Exynos-processorer. Den koreanske elektronikgigant er snarere ved at omorganisere den forretningsenhed, der står for udvikling og produktion af system-on-chip (SoC)-løsninger, skriver tech-mediet Sammobile.

Les videre
Exit mobile version