Nyhed

Sådan kan du se HBO Max på din gamle Huawei-mobil

Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.

Sidste uge kunne vi fortælle, at HBO Max-app’en ikke længere virker på Huawei-mobiler købt før den amerikanske boykot af det kinesiske firma trådte i kraft tilbage i maj 2019. Artiklen var baseret på en henvendelse fra en bruger, som havde oplevet problemet. Der var ingen hjælp at hente hos HBO Max, heller ikke da Lyd & Billede henvendte sig.

I stedet svarede streamingtjenestens talsmand blot:

HBO Max understøtter ikke længere Huawei-enheder. Vi kontaktede vores kunder for et par uger siden og informerede om ændringen. Vi er opmærksomme på, at opdateringen kan være til ulejlighed. HBO Max er dog fortsat tilgængelig på næsten alle enheder.

Efterfølgende modtog vi talrige henvendelser i form af kommentarer og emails fra brugere, der oplevede samme problem. Samstemmende fortalte brugerne, at de ikke havde modtaget nogen form for information fra HBO Max, men nu oplevede, at streamingtjenesten ikke længere virkede. Blandt de berørte enheder er bl.a. Huawei P20 Pro, Huawei P30, Huawei Nova 5T og Huawei MediaPad M5.

Læs også Slut med at se 'House of the Dragon' på Huawei-enheder Har du Huawei, så må du gå.

Vi rettede derfor henvendelse til Huaweis skandinaviske talsperson, Sofia Björnerfors, for at spørge, om Huawei kendte til problemet. Og hvilken løsning firmaet i givet fald ville foreslå.

Huawei har som sådan ikke nogen forklaring på, hvorfor HBO Max pludselig har valgt at droppe understøttelsen af Huaweis gamle enheder, men Sofia Björnerfors var til gengæld god for en løsning på problemet.

Kort og godt skal man først hente Huaweis egen app-butik, AppGallery, til sin mobil eller tablet. Når det er gjort søger man i AppGallery efter HBO Max, som altså både kan downloades og installeres herfra uden problemer.

Det fungerer, er sikkert og kan opdateres.

Sådan skriver Sofia Björnerfors i en mail til Lyd & Billede.

<
>

Vi har selvfølgelig testet vejledningen og lagde lynhurtigt mærke til, at HBO Max-app’en IKKE som sådan kan downloades fra AppGallery. I stedet linkes der til en ekstern webside – apkmonk.com – hvorfra man kan downloade app’en som såkaldt apk-fil, der efterfølgende kan installeres på mobilen.

Vi spurgte Huawei om, hvordan de mener at kunne garantere for sikkerheden hos en ekstern udbyder, hvortil Sofia Björnerfors svarer:

Det er en apk, der er tilgængelig via AppGallery. Og da den bl.a. går gennem vores sikkerhedssoftware på enheden, kan vi sikre, at app’en er sikker at downloade.

Vi venter til gengæld på svar fra Netflix og Disney+, som vi i fredags spurgte, om de har planer om at gøre ligesom HBO Max og droppe understøttelsen af Huaweis gamle mobiler. Indtil videre har ingen af tjenesterne reageret på vores henvendelse.

Les videre
Exit mobile version