Nyhed

5G’s afløser venter i kulissen

Er 5G allerede fortid? I hvert fald er udviklingen af 6G allerede begyndt. Huawei er ude i kulden.

Selvom Apple først for ganske nylig har lanceret sine første iPhones med 5G – iPhone 12, iPhone 12 Pro og resten af iPhone 12-serien – er selskabet allerede i gang med at udvikle den kommende 6G-teknologi sammen med en række store partnere.

Det skriver den amerikanske organisation, Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS), i en pressemeddelelse.

Flere internationale virksomheder deltager i det nordamerikanske samarbejde om at udvikle den kommende 6G-teknologi.

I pressemeddelelsen står, at Apple indtræder i den såkaldte Next G Alliance, som både skal videreudvikle 5G-teknologien samt sikre nordamerikansk, teknologisk dominans i det kommende tiår via udviklingen af den kommende 6G-teknologi.

Udover Apple består Next G Alliance af virksomheder som Ericson, Facebook, Google, Intel, LG, Microsoft, Nokia, Qualcomm og Samsung.

Læs også Vi har prøvet 5G. Så du ikke behøver! 5G vil måske revolutionere verden, men i første omgang ikke din mobil!

Alliancen blev grundlagt i oktober måned, og arbejdet med at udpege en styringsgruppe vil blive indledt i den kommende uge.

Selvom Next G Alliance som udgangspunkt er en amerikansk interesseorganisation, er flere af de ovennævnte medlemmer internationale virksomheder – f.eks. Ericsson, LG, Nokia og Samsung – men kinesiske virksomheder som Huawei og ZTE, der er boykottet af de amerikanske myndigheder, kan ikke deltage i samarbejdet, skriver erhvervsmediet Mobile World Live.

Les videre
Exit mobile version