Nyhed

PSB Passif 50 – ægte retro

Canadiske PSB fejer sit 50-års jubilæum. Med samme mand bag roret i alle fem årtier.

psb passif 50 lifestyle3 scaled 1

psb passif 50 lifestyle3 scaled 1

At en højttalerproducent genskaber klassiske modeller fra svundne tider, er noget vi ser jævnligt. Spørg bare JBL, der har haft stor succes med sin Classic-serie med L100 Classic i spidsen. Engelske Misssion har også lavet den øvelse.

Canadiske PSB tager dog prisen for mest autentiske retrohøjttaler. I anledning af firmaets jubilæum har de lavet en gentolkning af deres Passif II fra 1974.

Det er ikke de valnøddefinerede kabinetter, der imponerer os mest. Heller ikke de groft vævede stoffronter, der ellers oser af nostalgi.

Nej, det er det faktum, at PSB Passif 50, som den nye retrohøjttaler hedder, er designet af den samme mand, som skabte den oprindelige model. Nemlig firmaets chefingeniør og stifter, Paul Barton, der har stået i spidsen for PSB i alle 50 år!

PSB Passif 50 er designet af samme mand, som lavede den oprinelige model – i 1974. (Foto: PSB)

Højttaleren ligner umiskendeligt noget, der kunne være bygget i 1972. Inklusive firmalogoet, som den unge Paul i sin tid tegnede i en geografitime. Men bag frontstoffet gemmer sig et sæt mere tidssvarende højttalerenheder.

Passif 50 er en tovejs-højttaler med 1 tommes titaniumdiskant med neodymiummagnet og magnetisk olie i svingspolegabet, en 6,5 tommers bas/mellemtone-enhed og en 8 tommers slavebas.

Vi kender ikke i skrivende stund til en dansk pris på PSB Passif 50, men den europæiske pris bliver 2.999 euro, og den kan købes fra september. Det fremgår ikke af pressematerialet, om prisen er for et par, eller det er stykprisen.

PSB er i dag en del af Lenbrook Group, som vi især kender for NAD.

PSB Passif 50

Les videre
Exit mobile version