Nyhed

Ny aktiv topmodel fra DALI

Aktive trådløse højttalere behøver ikke være små. Rubicon 8 C er en high end-gulvmodel, der går hele vejen.

Imens aktive højttalere i mellemklassen og økonomiklassen er blevet ret populære de seneste år, er den ambitiøse high end-klasse stort set forbeholdt gammeldags passive højttalere.

Nu har DALI imidlertid et bud, der både pris- og størrelsesmæssigt et til at få øje på. DALI Rubicon 8 C er en aktiv, trådløs udgave af Rubicon 8, som vi i sin tid kårede til årets bedste topklassehøjttaler.

Læs også DALI Equi er trådløs surround og multirum DALI samler sine trådløse højttaler under navnet DALI Equi. Og samtidig udvides systemet til trådløs surroundsound via et HDMI-modul.

Konfigurationen er den samme som på den passive udgave, med tre 6,5″ bas/mellemtoneenheder med træfibermembran og DALIs hybriddiskant med 29 mm tekstildome og et bånd. Da alle enheder har forskellige, men overlappende arbejdsområder, kalder DALI konstruktionen et 2½+½+½ vejs system!

Den aktive del består en 2 x 250 W klasse D-forstærker, magen til den, der bruges i Rubicon 6 C, som vi testede i fjor. Hvor resultatet var meget imponerende.

Ligesom DALI’s øvrige aktive højttalere skal Rubicon 8 C styres via en Sound Hub, der fungerer som digital forforstærker og kontrolcenter. Hub’en kan styre op til 10 højttalere i et surround- og/eller multirumssystem.

DALI Rubicon 8 C koster 64.497 kroner for et sæt inklusiv Sound Hub.

 

Les videre
Exit mobile version