Nyhed

Bowers & Wilkins Zeppelin bliver meget bedre

Den legendariske bordhøjttaler Zeppelin nægter at dø og kommer nu i samme dragt, men med ny teknik.

Den blev næsten ikonisk, da den kom for over ti år siden. Bowers & Wilkins Zeppelin var den første rigtig gode bordhøjttaler, og både den første udgave og den seneste (fra 2016) lå helt i top, hvad angår lydkvalitet og brugervenlighed.

Så blev der stille omkring den, og sandt at sige ved vi ikke, præcis hvad der skete med Zeppelin. Som selvfølgelig fik sit navn efter fordums luftskibe, zeppelinerne.

Men nu er den tilbage. Med samme formfaktor som før, men med opgraderet teknologi, så den kan udfordre Naims, Technics og Genevas bordhøjttalere i premiumklassen.

(Foto: Bowers & Wilkins)

B&W Zeppelin er selvfølgelig trådløs, så man kan streame musik direkte fra sofaen. Den understøtter AirPlay 2, Spotify Connect og har Bluetooth, der understøtter aptX Adaptive, som i hvert fald i teorien skal give mulighed for at streame højopløste lydfiler.

Læs mere om aptX Adaptive her:

Læs også Bedre lyd får du ikke Bowers & Wilkins PI7 tørrer gulv med konkurrenterne.

Der er selvfølgelig en app til det hele, hvor man kan streame fra Qobuz, Tidal og som nævnt Spotify, men også TuneIn internetradio og Deezer.

(Foto: Bowers & Wilkins)

Så langt, så godt, men det er indvendig, vi finder de største ændringer. Højttalerenhederne er udviklet på baggrund af B&W’s lange erfaring, og diskanterne med Decoupled Double Dome kender vi fra B&W’s nyere 600-serie.

En 15 cm basenhed er placeret i midten under frontstoffet, med en 9 cm FST-mellemtone (Fixed Suspension Transducer) på hver side. B&W siger, at den samlede effekt svarer til 240 watt.

<
>
(Foto: Bowers & Wilkins)

Den nye Bowers & Wilkins Zeppelin er allerede på vej ud i butikkerne, fås i mørkegrå eller lys perlegrå og koster 799 euro.

(Foto: Bowers & Wilkins)
Les videre
Exit mobile version