Nyhed

Pro-Ject CD Box DS3 og S3 CD-afspillere

CD-afspilleren er tilbage.

CD Box S3 silver 1 scaled 1

CD Box S3 silver 1 scaled 1

Synger din CD-afspiller på sidste vers? Fortvivl ikke. Der findes nye CD-afspillere, som ikke koster en månedsløn.

Og det er egentlig lidt underligt. For mens vinylsalget har været stabilt højt, er CD-salget faldet støt de sidste mange år. Udvalget af CD-afspillere er derfor blevet marginalt, bortset fra i de højere prisklasser, hvor der stadig er et marked.

Men for nylig rapporterede RIAA (Recording Industry Association of America), at CD-salget faktisk steg i 2021, for første gang i 17 år. I USA steg salget fra 31,6 millioner til 46,6 millioner CD’er. En stigning på hele 47 procent.

Nu kan det ikke direkte overføres til Norden, hvor musik-streaming står meget stærkere end i USA, men det betyder, at der kan være et marked for Pro-Jects to nye CD-afspillere.

<
>
CD Box DS3. (Foto: Pro-Ject)

Den dyreste er CD Box DS3 på billederne herover, som har en PCM1796-DAC fra Texas Instruments om bord og bruger Pro-Jects CD-80 CD-servo til at styre afspilningen.

Desuden har den digitale udgange og et trepunkts elastisk ophæng samt et fast ophæng, som dæmper både lavfrekvente og højfrekvente vibrationer. Afspilleren fås i aluminium eller sort anodiseret, og der er træpaneler i sort eller valnød, som sættes på siderne med magneter.

Læs også Afspilleren der redder CD-samlingen Hvis du har brug for en ny CD-afspiller, er Pro-Jects CD Box måske alt, hvad du behøver.

Den lidt simplere CD Box S3 (nedenfor) har en anden digitalkonverter og kan opgraderes med digitale udgange.

Den dyrere DS3 er prissat til 700 euro, mens CD Box S3 koster 400 euro.

<
>
CD Box S3. (Foto: Pro-Ject)
Les videre
Exit mobile version