Nyhed

Pentax KF – den sidste mohikaner

Det er næsten utroligt, at det nyeste kamera fra Pentax er et spejlreflekskamera.

Men sådan er det. Pentax KF er et nyt spejlreflekskamera i en moderat prisklasse med helt fine specifikationer. Det er bare svært at se, hvem det er tiltænkt. Måske er det dem, der allerede har et Pentax og noget udstyr, for det er svært at forestille sig, hvem kunden ellers skal være.

Trods det nye navn er kameraet baseret på Pentax K70, som blev lanceret tilbage i 2016. KF er en let opdatering af det kamera med den samme 24 megapixel billedsensor i APS-C-format, med billedstabilisering op til 4,5 trin, i et vejrbestandigt kamerahus.

Foto: Ricoh

Så udover navneskiftet er der ikke meget nyt at tale om, bortset fra marginalt højere opløsning på den drejbare skærm, og flere filmeffekter der kan tilføjes billederne.

Kameraet har kun 11 fokussensorer, inklusive de ni krydssensorer, som er placeret i midten af ​​billedfladen, og det er ikke særlig hurtigt med en optagelseshastighed på seks billeder i sekundet.

Foto: Ricoh

Kameraet har dog en funktion, som mange kan have nytte af: Pixel shift, som bruger billedstabiliseringen i kameraet til at tage fire billeder af motivet, mens billedsensoren forskydes lidt for hvert billede. Det giver billedfiler med endnu højere opløsning.

Ellers er der ikke meget spændende ved den sorte KF, udover at den også fås i to specialudgaver – krystalblå og krystalhvid, begrænset til 700 eksemplarer af hver.

Pentax KF er på Pentax’ hjemmeside prissat til 950 euro for kamerahuset alene, og 1.050 euro med en 18-55 mm WR-zoom.

Viktige specifikationer
  • Optisk søger med næsten 100% synsfelt
  • Indbygget SR (shake reduction) som udgør 4,5 lukkertrin
  • Drejbar LCD-skærm
  • Astrotracer-funktion, som forenkler avanceret astronomisk fotografering
  • Wi-fi-tilslutning
  • AA-filterfrit optisk design giver billeder med superhøj opløsning
  • 77-segmenters målesystem med multimønster for korrekt eksponering
  • Støvfjernings-mekanisme (DR – Dust removal)
Foto: Ricoh

 

Les videre
Exit mobile version