Nyhed

OM System M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO

Olympus hedder nu OM System, og her er det første objektiv.

Efter at Olympus solgte deres kameradivision, er der blevet spekuleret i, om de nye ejere kunne beholde Olympus-navnet. Nu kender vi resultatet, og det hedder nu OM System.

Læs også Olympus-kameraer forsvinder ikke Det nye selskab skal fortsat lave kameraer.

Det nye navn er hentet fra det originale OM-system, som er opkaldt efter Yoshihisa Maitani – OM = Olympus Maitani – manden, der skabte spejlreflekskameraerne fra Olympus, som hed OM-1, OM-2 osv.

Det nye M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO er det allerførste produkt fra OM System, og der står ikke Olympus nogen steder på objektivet. Som er et kompakt, vejrbestandigt og lysstærkt objektiv med en brændvidde svarende til 40 mm i 35-format.

Det vejer kun 247 gram og indeholder 11 linse-elementer i 10 grupper. Tre af dem er såkaldte ED-elementer (Extra-Low Dispersion), et er et Super ED-element, og så er der to asfæriske og to HR-elementer (High-Refractive).

Det kan tyde på, at ingeniørerne har arbejdet hårdt på at skabe et lysstærkt objektiv med høj skarphed og opløsning over hele billedfladen, lav forvrængning og vignettering samt reduceret kromatisk aberration.

M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 er prissat til 5.290 kroner.

Les videre
Exit mobile version