Nyhed

Eizo CG2700X og Eizo CG2700S til billedredigering

Eizo lancerer to 27 tommers skærme med indbygget kalibrering i 4K og 2K.

EIZO CG2700X 1

EIZO CG2700X 1

Hvis du synes, at dine billeder ikke bliver som på skærmen, når du printer dem ud, skal du kalibrere skærm og printer. Det ved de professionelle, som kalibrerer begge dele med jævne mellemrum, så farver, kontrast og skarphed ser rigtigt ud.

De kan ikke sælge et billede, der ikke ser korrekt ud. Derfor bruger mange af dem meget bedre skærme, end de fleste har, og Eizos skærme har længe været blandt fotografernes favoritter.

Nu findes der to nye 27-tommere fra Eizo, Eizo ColorEdge CG2700X med IPS-panel og 4K-opløsning og ColorEdge CG2700S med 2K-opløsning. Der er nogle andre mindre forskelle, såsom 500 mod 400 nit lysstyrke, men ellers er de grundlæggende ens.

Læs også Sådan får du styr på farverne Enhver fotograf med respekt for sig selv har brug for godt værktøj til farve- og hvidbalancekorrektion.

Begge har Eizos avancerede billedkalibrering indbygget, så man ikke skal have en separat farvekalibrator til skærmen. F.eks. SpyderX Studio, som vi testede for noget tid siden.

<
>
ColorEdge CG2700S. (Foto: Eizo)

En nyttig detalje ved de nye skærme er USB-C-porte, der kan levere op til 92 watt til en MacBook Pro, og så har man både strøm på den bærbare og billede på skærmen med ét kabel. De har også et indbygget Ethernet-stik til tilslutning til netværk og en skærmhætte, der fastgøres med små magneter.

Men det er den indbyggede kalibrering, der er den største grund til at vælge en af ​​de to Eizo-skærme. Den kan programmeres til at køre med jævne mellemrum, men kan også fjernkalibreres via netværket. Skærmene understøtter 10 bit farver og 16 bit Look Up Table – LUT – samt video-opskalering med interpolering.

ColorEdge CG2700X. (Foto Eizo)

De understøtter 99 procent af Adobe RGB-farverummet og 98 procent af DCI P3, der er så godt, som det kan blive. Eizo siger også at skærmene har Gamut Warning, som viser, når billedet er uden for farverummet, og Luminance Warning, som viser udbrændte områder.

2K-skærmen CG2700S er til salg fra maj, mens 4K-skærmen CG2700X først kommer i butikkerne til juli. Priserne kendes endnu ikke, men du kan læse mere om Eizos skærme her.

Les videre
Exit mobile version