Melissa Sous Vide 16310224

Enkel og god

Pålidelig stav med få funktioner, men dermed også mindre besvær - god pris.

melissa top web

(Foto: Melissa)

Melissa er ikke et ligeså specielt eller sjældent mærke som nogle af de andre i testen. Man ser trods alt navnet af og til på sandwichgriller, strygejern, vaffeljern, elkedler og lignende på hylderne i stormagasinerne. Og som du kan se, har de også en sous vide-stav. Den fås hos nogle online hvidevarebutikker, og også hos Elgiganten.

melissa sous vide
(Foto: Melissa)

Konstruktion og funktion

Denne stav bruger også en klemme til at holde den fast i det kar, der bruges til madlavning. Det fungerede fint med de kar, vi plejer at bruge. Ingen grund til at gøre det på en anden måde. Det føles som noget solidt, der kan holde, med en metalbund og en solid plasttop. Det er nemt at skrue den af for at fjerne eventuelle kalkaflejringer. Men der er noget, her der virker meget bekendt. Ved nærmere eftersyn er Melissa-staven identisk med Gastronoma! Hvilket ved nærmere eftertanke ikke er så mærkeligt, da de har den samme distributør.

melissa gastronoma twins scaled
Hvilken er Melissas og hvilken er Gastronomas stav? (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Betjening

Med andre ord ser kontrolpanelet på Melissa ud som på Gastronoma. Inklusive at man får brug for at læse instruktionerne, som heldigvis er på de nordiske sprog, for at forstå, hvad symbolerne betyder. Men man lærer det hurtigt, og det er faktisk muligt at scrolle gennem temperatur og tid med dem. For det er man nødt til, da Melissa, i modsætning til Gastronoma, ikke har wifi og dermed ingen app. En forskel!

Ikke de mest logiske symboler, men man lærer det hurtigt. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Madlavning

Da du skal styre staven manuelt, behøver du ikke at blive irriteret over apps, der ikke virker. Temperaturen kan indstilles i trin på en halv grad, og staven husker den seneste indstilling, så du normalt kun behøver at foretage mindre justeringer. Her opdager vi dog en anden forskel ved Gastronoma. Den har en lavere effekt, hvilket betyder, at den er længst tid om at opvarme vandet. Men den holder temperaturen godt.

Du kan nemt afmontere staven for at afkalke elpatronen. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Konklusion

Denne stav ligner til forveksling Gastronoma-staven, men med to tydelige forskelle. Den har en lidt lavere effekt, så den er langsommere, og den har ingen app-betjening. Det betyder dog, at der er færre ting, der kan gå galt, og den enklere konstruktion betyder også, at prisen er blevet reduceret betydeligt. Hvis du bare vil have en sous vide-stav, der gør arbejdet, og du ikke har noget imod manuel håndtering, er dette et godt køb.

Ydeevnen er mere eller mindre afhængig af stavens effekt. Målt fra koldt vand til 55 grader. (Illustration: L&B Home).
Læs videre
Exit mobile version