iVide Sous Vide Cooker with Wifi

Let at bruge – svær at gøre ren

Ydeevne og håndtering er rigtig god, men vi er i tvivl om holdbarheden.

ivide sousvidetools

(Foto: Sousvidetools)

Så vidt vi har kunnet finde ud af, er iVide et private label for den højt specialiserede britiske onlinebutik sousvidetools.com. De har alt, hvad restaurantkøkkener har brug for, fra kammervakuumpakkere og store sous vide-vandbadsmaskiner til specialiserede isolerede beholdere til langtidstilberedning. Heldigvis har de også en amatørafdeling med vakuumpakkere, vakuumposer og selvfølgelig sous vide-stave.

ivide2.0 table
(Foto: Sousvidetools)

Konstruktion og funktion

Denne stav adskiller sig fra de andre ved at have et fast beslag monteret på midten af staven med en skrue til at holde den fast på beholderen. Det gør det lidt mere kompliceret at fastgøre staven, og da højden er fast, passede den ikke til den beholder, vi normalt bruger. Derudover er konstruktionen lavet af plastik, hvilket får os til at tvivle på, hvor længe den vil holde. Denne type konstruktion gik i stykker på en stav, vi havde tidligere. Det kræver også en meget specifik skruetrækker at skille den ad, og ingen af vores passede.

ivide mount scaled
Beslaget er meget plastikagtigt og kræver den helt rigtige skruetrækker for at kunne fjerne staven. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Betjening

Knapperne på toppen er tydelige, og displayet er godt, da det viser både temperatur og tid på samme tid. Vi undrer os dog over, at man kan indstille temperaturen i tiendedele af en grad. Heldigvis husker den den tidligere indstilling. I stedet kan du også bruge app’en, som er fyldt med opskrifter, så du kan finde det rigtige tidspunkt og den rigtige temperatur med et par tryk. Desuden kan du sidde i sofaen og holde styr på tiden, selvom den godt kunne have vist det tydeligere.

Knapperne er lette at forstå, og displayet viser temperatur og tid samtidig. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Madlavning

Desværre er app’en på engelsk, så man er nødt til at kende navnene på de forskellige udskæringer og retter. Temperaturen så dog korrekt ud i de opskrifter, vi tjekkede, så vi ville stole på at arbejde direkte fra appen. Takket være en høj udgangseffekt var iVide den hurtigste til at komme op på temperatur, hele 2,5 minutter hurtigere end den langsomste. Derefter holdt den temperaturen uden at afvige en eneste grad under hele tilberedningsprocessen.

En omfattende app, der fungerer godt, hvis man kan følge med i de engelske termer. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Konklusion

Hvis du bare er tilstrækkeligt fortrolig med engelske madlavningstermer, er det virkelig praktisk at lave mad med iVides app-tilsluttede stav. Du skal bare vælge ingrediens, størrelse og den ønskede tilberedningsmetode og trykke på knappen. Men i det lange løb har vi vores forbehold, fordi den er besværlig at holde ren, og vi stoler ikke på, at plastikforsatsen vil holde år efter år. En skam for en ellers fin stav.

Ydeevnen er mere eller mindre afhængig af stavens effekt. Målt fra koldt vand til 55 grader. (Illustration: L&B Home)
Læs videre
Exit mobile version