Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3654/01

Dristigt og logisk design

Philips’ wake up-light er utrolig nem at bruge. Tilmed er vækkelampen pæn at se på og giver et velkomment lys på årets mørkere dage og nætter.

Philips HF3654 topbillede

(Foto: Philips)

Måske ikke alle er enige, men på et sengebord er Philips SmartSleep – Sleep & Wake-Up Light HF3654/01 nydelig at se på. Vækkelampens runde flade med et hul i midten er ikke skæmmet af knapper i forskellige størrelse eller udformning.

Når HF3654/01 har testens blideste, mest behagelige lys, og den ydermere er nem – nærmest intuitiv – at bruge, er jeg ganske tilfreds.

SmartSleep HF3654/01 er testens næst-tungeste efter Lumie Bodyclock Luxe 750DAB på 1,1 kilo. Vægten på Philips’ runde lampe er næsten 0,8 kilo. Det gør enheden stabil, til trods for at den kun har fire gummifødder på undersiden.

Philips HF3654 indstilling

Takket være frontens let opadvendte form er det nemt at overskue menuerne og indstille Philips HF3654/01. (Foto: Philips)

HF3654/01 skal betjenes med ”klør fem”, altså fingrene. Når strømledningen er sat i kontakten, vågner HF3654/01 i en mild orange farve. Herfra er det blot at indstille tiden med fingrene.

Design med logik

Designets let opadbuende form i bunden af lampens front viser dine valg i kontrolpanelet. Man behøver ikke gå i knæ foran lampen eller sidde med den i skødet for at indstille den.

Designet gør også, at du med fordel kan bruge SmartSleep HF3654/01 som sengelampe. Lyset brager ikke ind i hovedet på dig, men kastes fremad og ud i soveværelset.

De første indstillinger gælder sprog og klokkeslæt. Opsætningsguiden i form af ikoner er enkel og intuitiv at følge. Du kan faktisk ikke gøre noget forkert. På få minutter havde jeg indstillet valg af vækning med eller uden lyde, lysniveau og skanning efter radiostationer.  

Valg af vækning

SmartSleep HF3654/01 har flere slags lyde. Til vækning kan du vælge mellem naturlyde, radio eller intet. Da menuen ikke er på dansk, blev det vist på svensk, nemlig ”tyst”.

Du tapper let på ikonerne eller på toppen af vækkelampen for at afslutte vækningscyklus eller snooze. (Foto: Philips)

Lyset har 25 niveauer. Selv om jeg vendte HF3654/01 væk fra ansigtet, var det nok med en intensitet på 12 – 15. Lampens overflade er glat og blank, men lyset blev på intet tidspunkt skærende eller unaturligt. Selvfølgelig med det forbehold, at en solopgang ikke er et naturligt fænomen midt i et soveværelse.

Blandt vækkelydene er fugle og klanglyden fra nepalesiske skåle, der bliver slået på. Lyset tænder og stiger i styrke frem mod det valgte vækketidspunkt. Lyden derimod går først i gang på selve klokkeslættet.

Hvis du ikke vil vækkes af skovfugle eller metalklang, tilkobler du en enhed med musik-filer på eller en enhed med adgang til musik. For eksempel en smartphone. Ærgerligt nok kan USB-porten bag i Smart HF3654/01 kun bruges til opladning af en smartphone.

Vil du hive lyd ind udefra, skal du bruge AUX-indgangen. Kablet fra lightning til AUX findes til iPhones og kan købes hos Elgiganten. Pris cirka 99 danske kroner. USB-C til AUX koster cirka 100 kroner på Amazon.de.

Vejtrækningsøvelser med lyd og lyd

Som eneste testdeltager har Philips SmartSleep HF3654/01 en afslapningsfunktion. På engelsk: RelaxBreathe. Funktionen har syv tempi, fra fire til 10 åndedrag i minuttet. Lampens lys pulserer, mens jeg i takt skal ånde ind og ud i det valgte tempo. Jeg kan også vælge lyden af bølger.

Ideen med RelaxBreathe i Philips HF3654/01 er, at vi skal ned i gear. Brugeren trækker vejret i takt med vækkelampens lys eller lyde. (Foto: Philips)

Ifølge manualen skal jeg lægge mig i sengen på ryggen med en hånd på maven og følge rytmen. Uanset hvad formålet med øvelsen er, virkede det ikke for mig. Tværtimod fik det min puls op og ikke ned.

Solnedgang i en time

Hvad der til gengæld virker er solopgangen og solnedgangen. Yderligere kan radiolyd eller fire såkaldte naturlyde vugge dig i søvn. Lyden af silende regn hedder i menuen ”Soft Rain”, men er skarp og hård at høre på.

Udover regn er der ”Ocean Wave”, ”Under water” og ”Summer Lake”. Undervands-lyden finder jeg noget klaustrofobisk at høre på, men det er jo en smagssag.

Jeg endte med at have lys ledsaget af sommersøen og dens kvækkende frøer. Efter få dage begrænsede jeg tiden fra 30 minutter til 15 minutter. Jeg var simpelthen faldet i søvn, inden min indstillede solnedgang var overstået.

Konklusion

Selv om Sleep & Wake-Up Light HF3654/01 har færre funktioner end den alsidige Lumie BodyClock Luxe 750DAB, så er det Philips’ lampe, der tager prisen som testvinder.

Lampen er uhyre enkel at indstille og bruge. Den giver det, den skal: en blid indslumring. I praksis halverede HF3654/01 den tid, jeg bruger på at falde i søvn.

HF3654/01 er også rar at vågne med. Lyset er blødt, og det kan vendes væk fra ansigtet, så skæret bliver indirekte.

Philips’ “doughnut”-vækkelampe har testens blødeste lys uden for hårde overgange i niveauerne. (Foto: Natasja Broström)

Philips’ HF3654/01 har et godt og bredt udvalg af lyde og lysniveauer. Søvn er personligt, og jo flere muligheder for at komme til at sove og vågne godt, desto bedre.

Lyden er ikke den bedste, heller ikke fra radioen, der lyder ulden. Det behagelige lys og den nemme indstilling gør dog Philips SmartSleep – Sleep & Wake-Up Light HF3654/01 til testens absolutte vinder.

Læs videre
Exit mobile version