Audio-Technica ATH-TWX9

Pletskud fra Audio-Technica

Audio-Technica er dygtige, men har hidtil ikke kunnet overbevise os med deres trådløse hørepropper. Det ændrer sig med ATH-TWX9.

Audio-Technica ATH-TWX9 SPREAD

(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Audio-Technica ATH-TWX9 er hørepropper med stilk, som vi kender det fra Apples populære AirPods. Jeg synes ikke altid, de har været heldige med udseendet og pasformen, men jeg kan godt lide disse – også selvom de er lidt mere rustikke og kantede end et par glatte AirPods.

Hørepropperne sidder rigtig godt i ørerne, og der medfølger mange ørepuder, så man kan tilpasse pasformen. Alle de traditionelle S-, M- og L-størrelser findes i tre forskellige tykkelser. Ni forskellige størrelser i alt. Opladningsetuiet har en afrundet kileform. Usædvanlig og ret cool, synes jeg. Men lidt stor på det tykkeste sted, så den buler ud af lommen.

Et salgsargument for opladningsetuiet er, at det har indbygget UV-stråling, som dræber bakterier på hørepropperne.

Audio Technica ath-twx9_overview_top
(Foto: Audio-Technica)

Firmwareopdateringer, batterioplysninger, lydniveau og codec vises alle i Connect-app’en. Her får du også EQ-indstillinger til at tilpasse lyden til dine egne præferencer. Du kan også tilpasse touch-funktionerne på den højre øreprop til stemmeassistent, støjreduktion eller batteriniveau.

I app’en kan du scanne dine ører for at få den bedst mulige tilpasning af Sonys 360 Reality Audio-lydteknologi. En dedikeret tilstand med lav forsinkelse er smart til gaming.

Den aktive støjreduktion kan skræddersys til forskellige miljøer. For eksempel fly, kontor osv. Batteritiden er vurderet til middelmådige 6 timer uden støjreduktion. Etuiet giver omkring to ekstra opladninger og understøtter trådløs opladning.

Desværre understøttes hurtig opladning ikke med disse, vi fik aldrig mere end 3-5 watt opladning.

(Foto: Audio-Technica)

Lyden fra Audio-Technica ATH-TWX9

Hvor mange hørepropper lyder bedst, når støjreduktionen er slået fra, er bassen lidt for tynd her. Med ANC slået til er bassen fyldigere og mere slagkraftig, uden at den mister nævneværdig dynamik eller kontrol. Når støjdæmpningen også er ret god, er det et godt udgangspunkt.

Alternativt kan du slå støjreduktionen fra og indstille EQ’en efter dine egne præferencer, men det er en mere besværlig proces end blot at slå støjreduktionen til.

Læs også TEST: Audio-Technica ATH-CKS50TW Måske de mest komplette trådløse hørepropper fra Audio-Technica, vi har testet.

Doja Cat er præget af stramme rytmer, mens diskanten er blød og aldrig skarp. Om noget er den måske lidt dæmpet i toppen, sammenlignet med nogle andre. Men det er ikke sådan, at den lyder kedelig, bare lidt varmere.

Dynamikken i stemmerne kommer meget godt frem, dette er et par meget vellydende hørepropper.

Jan Gunnar Hoffs klaver lyder flot og stort, med luft i tonerne og masser af attack. Rigtig gode sager.

ATH-TWX9 har både aptX HD og AAC, men ikke LDAC-codec, som både Sony og Technics bruger. Om det er grunden til, at Auroras stemme lyder lidt hårdere her, er svært at sige, men nogle typer musik med et meget mættet lydbillede fremstår hårdere gennem Audio-Technica-stikkene. Meget af det kan løses med EQ.

(Foto: Audio-Technica)

Konklusion

ATH-TQX9 er nok de mest vellykkede hørepropper, denne journalist har hørt fra japanske Audio-Technica. Ikke alene sidder de godt i ørerne, har god samtalekvalitet og støjreduktion, men de lyder også rigtig godt. Vi kan bedst lide lyden, når ANC er tændt, men den kan blive lidt tynd i bassen, når den er slukket. Så har du altid EQ-indstillinger at lege med.

Etuiet har UV-stråling til at dræbe bakterier, og det oplades trådløst. Men desværre mangler der mulighed for hurtig opladning.

Læs videre
Exit mobile version