Thomson Streaming Box Plus 270

Smart og billig TV-opgradering

Er dit gamle TV blevet forældet? Med en prisvenlig streamingboks som Thomsons kan det få nyt liv, uden at det koster en formue.

Thomson Streaming Box Plus 270 1920x1080 1

Thomson Streaming Box Plus 270 (Foto: Thomson)

Der er allerede et halvt dusin streamingbokse på markedet, herunder Apple TV og Google TV Streamer, og nu melder Thomson sig på banen med sin Streaming Box Plus 270. Du skal blot tilslutte den til internettet og en af dit TV’s HDMI-indgange, så får du adgang til mange af de samme funktioner, som findes i de mest moderne TV’er.

Thomson Streaming Box 270: Nyt liv til dit gamle TV

Hvis du har et TV, der er mere end 4-5 år gammelt, har du måske bemærket, at det er begyndt at halte efter på nogle områder. Billedkvaliteten er stadig lige så god, som da du købte det, men processorkraften og reaktionstiden er dårligere. Det er lidt langsomt til at indlæse apps, og nogle apps er endda holdt op med at virke!

TV-producenterne er ikke altid så gode til at holde ældre skærme opdateret med nye funktioner. Og udviklere har ofte en tendens til at prioritere de nyeste modeller, når de lancerer nye tjenester.

Så hvad skal man gøre – bare smide det TV, man ellers er glad for, ud og købe et nyt? Nej, en billigere og mere bæredygtig løsning er at passe på dit TV og opgradere det med en ny streamingboks i stedet. Så kan det få et nyt liv i mange flere år – uanset om du beholder det i stuen eller flytter det til soveværelset eller sommerhuset.

Udfordrer Google og Apple med ny streamingboks

Thomson Streaming Box Plus 270 test 1 scaled
Populære streamingbokse: Google TV Streamer 4K, Apple TV 4K og nu Thomson Streaming Box Plus 270. (Foto: Audun Hage)

Thomson, en producent med franske rødder, har gjort et mindre comeback på det europæiske TV-marked. Den nye Streaming Box 270 erstatter 240-modellen, som har været på markedet i nogen tid. Den er blandt andet blevet opgraderet med en hurtigere WiFi6-forbindelse, en ny kraftigere processor og ekstra hukommelse og lagerplads.

Styresystemet er det populære Google TV, som allerede er tilgængeligt i Googles egen TV Streamer samt et dusin forskellige TV-mærker. Ud over en mikrofon til stemmestyring har den også en lille indbygget højttaler. Alt dette i en kompakt boks, der fås i både sort og hvid.

Wi-Fi6-muskler

En velkommen tilføjelse til Thomson Streaming Box Plus 270 er WiFi6, som giver hurtigt trådløst internet. Den har dog kun en standard Ethernet-forbindelse. Det er faktisk det modsatte af GoogleTV Streamer 4K, som tilbyder lynhurtigt Gigabit Ethernet via kabel, men må nøjes med den ældre WiFi5-standard på den trådløse side.

Vi antager, at mange af de aktuelle brugere værdsætter hurtig og stabil Wi-Fi mest, så hvis en kablet forbindelse er umulig, vil Thomson-boksen helt klart være et bedre alternativ. Som forventet målte vi også markant højere Wi-Fi-hastigheder fra Thomson, da vi sammenlignede den med Google TV Streamer 4K. Samtidig må vi ikke glemme, at Apple TV 4K 128 GB tilbyder både WiFi6 og Gigabit Ethernet i sin løsning.

God hastighed fra WiFi. (Foto: Audun Hage)
Læs også TEST: Google TV Streamer Trænger dit TV til en systemopgradering, eller vil du bruge computerskærmen som fjernsyn? Så er Google TV Streamer en nem løsning.
Læs også TEST: Apple TV 4K 128 GB Tredje generation af Apple TV 4K er en lynhurtig enhed med kraftig ydelse, en sømløs brugeroplevelse og lækker billed- og lydkvalitet. Bare tænd for den, og tag popcornene frem!

Understøtter Dolby Vision, HDR10+ og Dolby Atmos

På formatsiden er der ikke noget at klage over. Thomson-boksen understøtter de fleste aktuelle video- og lydformater, herunder 4K UHD 60Hz og Dolby Vision, samt HDR10+, som måske bliver mere udbredt i fremtiden.

En anden smart funktion er QMS (Quick Media Switching), som sikrer mere smertefri overgang mellem videoindhold med forskellige opdateringshastigheder. Den er designet til at udjævne de huller og hakkerier, der kan opstå, når man ser forskellige typer videoindhold via en HDMI-kilde. Mange TV’er kan blive ”forvirrede” af dette og få ujævne bevægelser, der trækker oplevelsen ned.

De forskellige billedindstillinger skal selvfølgelig passe til dit TV, og hvis det ikke sker automatisk, kan du nemt gå ind i opsætningsmenuen og tilpasse indstillingerne optimalt til dit TV.

På lydsiden kan Thomson også prale af Dolby Atmos (via Dolby Digital Plus), som bruges af mange aktuelle streamingtjenester. Hvis dit valgte TV ikke understøtter Atmos, kan du selvfølgelig tilslutte boksen via en kompatibel soundbar med HDMI ind/ud. Alternativt kan du også sende lyden trådløst til et par hovedtelefoner via Bluetooth.

Fin billede- og lydkvalitet

Hvor godt fungerer det så? Under testen tjekkede vi Thomson-boksen med både ældre og nye TV’er, og hovedindtrykket er, at boksen fungerer præcis, som man forventer. Det velkendte Google-system udmærker sig med klare menuer og en bred vifte af apps, med både globale streaminggiganter og mere lokale TV-stationer på plads.

Billedmæssigt gør Thomson-boksen et godt indtryk. For det første indlæses indholdet hurtigt og uden afbrydelser, og vi får serveret skarpe og støjfrie billeder med en jævn, bred farveskala. Slutresultatet afhænger selvfølgelig af dit TV’s ydeevne og årgang.

Vi testede med både ældre og nyere TV’er og oplevede generelt, at boksen var i stand til at bedømme skærmens kvalitet og automatisk valgte den bedste indstilling. Så længe din skærm understøtter Dolby Vision, og lydsystemet er åbent for Dolby Atmos, vil boksen og de forskellige apps også registrere dette.

Selvfølgelig kan Thomson ikke fremtrylle 4K eller HDR, hvis din skærm ikke understøtter det (!) – men der er stadig en god chance for et generelt løft i billedoplevelsen, selv sammenlignet med nogle ældre og enklere streamingløsninger. For eksempel oplevede vi, at de førnævnte QMS VRR-indstillinger fungerede efter hensigten, hvilket gav mere glidende overgange og en mere jævn visning af en del moderne TV-indhold.

(Foto: Audun Hage)
Læs videre
Exit mobile version