Corsair Virtuoso Max Wireless

Luksushovedtelefon til gaming

Corsair har forbedret sin klassiker med ANC og individuel tilpasning. Virtuoso Max Wireless har alt det, som et gaming-headset til voksne skal have.

VIRTUOSO MAX WIRELESS SILVER 03

(Foto: Corsair)

Corsair har gennem årene lavet adskillige varianter af deres Virtuoso-headset. Vi har testet flere af dem, og de har været blandt de mest vellydende og komfortable i deres klasse.

Nu er der blevet føjet et ”Max” til navnet, hvilket spænder forventningerne endnu højere. Der er også føjet en del til prisen.

Læs også TEST: Corsair Virtuoso RGB Wireless XT Corsair satser på de modne gamere med eksklusiv, afdæmpet elegance.

Corsair Virtuoso Pro Max Wireless understøtter både Bluetooth og forsinkelsesfri 2,4 GHz-forbindelse via den medfølgende USB-dongle. På samme tid. Så man kan spille og lytte til musik – eller køre teamspeak via for eksempel Discord. Til gengæld er det slut med support for analog lyd. Hvad de allerfærreste nogensinde vil opdage.

VIRTUOSO MAX WIRELESS SILVER 10
Corsair Virtuoso Pro Max Wireless oser af diskret elegance. (Foto Corsair)

Designmæssigt ligner Corsair Virtuoso Max Wireless forgængerne. Der er tale om et velvoksent headset med store, flade, cirkelrunde ørekopper. Stilen er afdæmpet sort (eller lige så afdæmpet sølvfarvet) og uden antydning af ungdommeligt spræl. Det her er et headset til voksne. Der er indbygget RGB-lys i Corsair Virtusoso Max Wireless, men det er så diskret, at man kun netop bemærker det.

En diamantskåret ring omkring hver ørekop gemmer lydstyrkekontrollen for henholdsvis systemlyd og Bluetooth-lyd. Det er udført superlækkert. Mikrofonen sidder på en blød, stofbetrukket svanehals. Den er aftagelig, og da alt er digitalt, er stikket USB-C i stedet for 3,5 mm minijack som vanligt.

Ørepuderne og polstringen på hovedbøjlen er polstret med mesh-stof. De tidligere modeller var polstrede med kunstlæder, som gav en lidt mere luksuriøs følelse. Men på en varm sommerdag vil man sikkert glæde sig over bedre udluftning. Det trækker lidt også ned i luksusfornemmelsen, at puderne virker lidt hårdere end før, og hovedbøjlen er af plastic.

Det, der først og fremmest adskiller Corsair Virtuoso Pro Max Wireless fra forgængerne, er elektronisk støjreduktion (ANC), der hjælper med at undgå distraktioner fra andre spillere. Hvis du vil høre, hvad medspillere omkring dig siger, kan du bruge transparency mode, som sender lydene udenfor gennem mikrofonerne til ørekopperne.

Læs også TEST: Steelseries Arctis Nova Pro Wireless Steelseries’ topmodel har faktisk alle de features, man kan komme i tanke om at bede om.

Corsairs styresoftware hedder iCUE, og det rummer alle de indstillinger, de fleste har brug for – plus en del ekstra. Til sidstnævnte hører et instrumentpanel, hvor man kan se systemoplysninger for computeren, herunder RAM-frekvensen og temperaturen i hver processorkerne.

Mere interessant for brugen af headsettet er SoundID Personalization, der kan tilpasse lyden til brugerens hørelse – og personlige smag. Det første sker gennem en høretest og det sidste ved hjælp af en række musikeksempler, hvor man skal vælge hvilke, der lyder bedst.

Læs også TEST: Turtle Beach Stealth Pro Turtle Beach Stealth Pro er i en anden klasse end konkurrenterne. Også prismæssigt.

Corsair Virtuoso Pro Max Wireless understøtter selvfølgelig også 3D-lyd. Det sker i form af Dolby Atmos, der giver den bedste kompatibilitet med film og spil.

Hi-Fi-agtig lyd

Vi har som nævnt testet flere Corsair Virtuoso-headets, og de har hver gang haft en god og meget Hi-Fi-agtig lyd. Max-udgaven er heldigvis ingen undtagelse. Hvad enten det gælder tale, musik eller bragende eksplosioner, gengives de troværdigt og naturligt. I hvert fald, hvis det er det, som du har valgt i den individuelle opsætning med SoundID. Har man ladet begejstringen tage overhånd under indstillingen, kan man til enhver tid tage testen på ny, ligesom det også er muligt at oprette flere forskellige lydprofiler.

Læs også TEST: Sony Inzone H9 Hi-fi-specialisten Sony har langt om længe lanceret et gaming-headset. Det var ventetiden værd!

Dette ville ikke være muligt, hvis den grundlæggende lydkvalitet manglede, men Corsair leverer varen. Det pointeres, at membranerne i driverne er lavet af grafén, der er et supertyndt og stabilt kulstofmateriale. Det har givetvis bidraget til den rene lyd – selvom vi på den anden side ikke kan sige, at lyden er mærkbart renere end forgængerne. Eller andre gode headsets uden grafén-membraner.

Man kan også bruge headsettet med kabel for at få endnu bedre lyd. Men kun digitalt. 3,5 mm analog forbindelse er fortid. (Foto Corsair)

Konkurrenter

Corsair konkurrerer direkte på både funktioner og pris med luksusmodeller som Steelseries Arctis Nova Pro Wireless, Sony Inzone H9, og Turtle Bech Stealth Pro. Alle tre har det til fælles, at de har ANC og stilmæssigt henvender sig til voksne gamere – og alle har på et tidspunkt vundet prisen som årets gaming-headset. Det er et hårdt felt at blive sammenlignet med. Corsair er lydmæssigt på niveau med de tre – ikke mindst takket være den smarte tilpasning til hørelsen – men er også i dagens priser det dyreste sæt i feltet. Hvis RGB-lysshow er vigtigt for dig, kan det være netop det, der tipper balancen til Corsairs fordel.

Corsair Virtuoso Pro Max Wireless har indbygget RGB-lys. (Foto Corsair)
Læs videre
Exit mobile version