Garmin Instinct 3

Til træningsnørden

Et virkelig behageligt og brugervenligt adventure-ur, som gør dig klar til alt.

Garmin Inledning

Garmin Instinct 3 er ikke et pænt lille ur, der nemt passer ind. Nej, det er synligt, og det fylder, men det er faktisk lettere, end det ser ud, og det er jeg særligt taknemmelig for. For at få det meste og bedste ud af denne type ur skal det være med dig døgnet rundt, og i starten er jeg bange for, at det bliver en udfordring, da jeg af forskellige årsager ikke har brugt et smart-ur i de seneste måneder.

Garmin Instinct 3
Garmin Instinct 3 er størrelsesmæssigt en ret robust sag, som ikke er så nem at skjule. Særligt ikke, hvis den er mintgrøn som mit testeksemplar. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Instinct 3 fås i tre forskellige størrelser, 40/45/50 mm. Mit er 45 mm med AMOLED-skærm, men det fås også med solcelleopladning.

Jeg sætter stor pris på, at armbåndet er perforeret, da det mindsker risikoen for hudirritation. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Livet med Garmin Instinct 3

Mine bekymringer viser sig at være helt ubegrundede, for selv om jeg lever med uret på håndleddet 24 timer i døgnet, generer det mig ikke det mindste. Armbåndet er lavet af silikone, og andre materialer er hovedsageligt fiberforstærket polymer sammen med aluminium, hvilket gør uret ret blødt og ikke så ”kradsende” som for eksempel det tidligere testede Garmin Epix.

Instinct 3 har ingen touchskærm, så jeg er nødt til at stole på knapperne. To store knapper på den ene side og tre på den anden. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Garmin Instinct 3 mangler en berøringsfølsom skærm, og om det er en fordel eller en ulempe, er meget personligt. For mig var det en ulempe til at begynde med, men da jeg først havde taget mig tid til at lære, hvad de forskellige knapper gør, var det ret problemfrit. Jeg kan tilføje, at knapperne er store nok til at gøre betjeningen nem.

AMOLED-skærmen er en rigtig vinder. Den er skarp og farverig, hvilket er en stor hjælp under træningen, hvor fokus bør være på selve træningen og ikke på at analysere, hvad uret siger. Det er også rigtig, rigtig godt i hverdagen.

Direkte på uret kan jeg hurtigt og nemt foretage forskellige målinger, som fortæller mig om mit helbred. Det gælder bl.a. puls, stressniveau, HRV (tid mellem hjerteslag), åndedrætsfrekvens og estimeret iltniveau i blodet.

Takket være vandtætheden på 10ATM betyder det ikke noget, at jeg glemmer, at jeg har det på, når jeg hopper i bad eller får en stor trang til at stå på vandski. Det er virkelig lavet til at håndtere en række forskellige eventyr.

Instinct 3 har ”noget, jeg ikke vidste, jeg havde brug for” i form af en lommelygte. Den er faktisk rigtig god og noget, jeg har brugt meget på aftenture i mørket.

Batterilevetiden hævdes at være op til 18 dage, og det føles helt korrekt. Jeg brugte uret 24/7, men det var ikke hver dag, jeg loggede træningspas. Jeg formoder, at det er ”normal brug”.

Træning og restitution

Garmin Instinct 3 har alle mulige og umulige træningsprofiler som f.eks. forskellige former for cykling, løb, multisport, sne og vinter, fitnesscenter og ketchersport. Jeg kan næsten garantere, at du vil finde din favorit. Og hvis den ikke er der, kan du næsten være sikker på, at den kommer. Garmin er god til at tilføje aktiviteter.

Nu tæller golf måske ikke som et ”eventyr”, selv om nogle golfrunder sagtens kan opleves som sådan. Men du kan stadig finde golfbaner i massevis i uret. Det er måske også mindre sandsynligt, at du farer vild på golfbanen, men hvis du befinder dig i ukendt terræn, bruger Garmin SatIQ-teknologi (multiband GPS) til at bestemme den mest passende satellitposition i dine omgivelser for at holde dig på sporet.

I Garmin Connect-app’en kan jeg nemt finde en masse målinger og oplysninger. Her kan jeg deltage i forskellige udfordringer, finde venner til at ”anspore” hinanden i træningen, få programmer fra Garmin Coach og meget mere. App’en er meget enkel og brugervenlig.

Umiddelbart efter en hård træning er det ret rart, at uret viser det samme, som min krop føler. Min krop er ikke klar til mere træning lige nu, og min restitutionstid er 54 timer… Find en god bog frem og læg fødderne op på bordet – velkommen – dejligt med restitution! (Foto: Åsa Warme Hallén)

For at sikre, at jeg træner nok, men ikke for hårdt, kan jeg godt lide at bruge Body Battery-funktionen. Funktionen måler kroppens energireserver og bliver en rettesnor for, hvordan jeg skal tilrettelægge min træning.

Bag tallene gemmer der sig analyser af hjertefrekvensvariabilitet (HRV), stress, søvnkvalitet og aktivitet.

Jeg er ikke helt uvant med at træne og kender min krop ret godt, men jeg føler alligevel, at Body Battery er et godt supplement, som bekræfter, hvad jeg føler.

Ifølge Garmin er min konditionsalder 49,5 år, og Garmin mener åbenbart, at jeg bør sænke min alder med yderligere 2 år. Jeg får også tips til, hvordan jeg kan opnå dette. (Screenshot: Åsa Warme Hallén)

At holde styr på sin fitnessalder kan være en indikation på, hvor fit man er i forhold til sin faktiske alder. Hvis du er meget nøjagtig eller måske i begyndelsen af en livsstilsændring, kan Garmin Index S2 Smart Scale være en god tilføjelse for at få det så nøjagtigt som muligt.

Nu er det mere reglen end undtagelsen at bruge teknologi til at finde ud af, om man har sovet godt eller dårligt. Hver morgen kan Garmin Instinct 3 præsentere en morgenrapport, der viser mine søvnresultater på en enkel og overskuelig måde direkte på uret. Hvis jeg føler, at jeg har brug for det, er der også en søvncoach til rådighed. Min morgenrapport viser også det aktuelle vejr, og hvad der står på dagens program i kalenderen. Med andre ord en personlig og ganske overkommelig sekretær.

Læs videre
Exit mobile version