Videostandarden HEVC vedtaget

Åbner for mobil HD-video og streaming af 4K-video i fremtiden.

Medlemmerne i den internationale teleunion ITU blev i fredags enige om, hvordan fremtidens videokodnings-standard skal se ud. ITU H.265, eller High Efficiency Video Encoding, behøver bare den halve båndbredde i forhold til dagens H.264.

Allerede H.264 var et stort skridt fremad og er blevet utrolig populært efter at Apple indførte det som standard i deres produkter. Siden introduktionen af iPad er andelen af H.264-kodede videoer øget fra 10 til 84 procent.

Den nye standard skal gøre det muligt at streame HD-video til mobile enheder, selv når du ikke har adgang til traditionelt bredbånd. For private brugere, vil det også betyde, at man vil være i stand til at få bedre kvalitet på video, man streamer fra internettet.

I fremtiden åbner det op for at kunne streame Ultra HD-video i 4K-opløsning, uden at behøve mere end 20-30 Mbps båndbredde. Med tanke på de 4K-projektorer og tv-apparater, som nu kommer, og som mangler fysisk lagring af 4K-video, så kan streamet video være den måde, vi kommer til at få adgang til indholdet på.

Men det vil sandsynligvis vare et stykket tid, inden vi får de første produkter at se, som udnytter den nye standard. Softwareløsninger kan dukke op i år, men det vil formentlig tage indtil 2014, inden vi ser hardwareløsninger, der kan afspille formatet.

Kilde: www.itu.int

Les videre
Exit mobile version