Verdens første 4K OLED TV fra Sony

Tv-nyhederne i Las Vegas domineres af to fremadstormende teknologier: OLED og 4K. Med Sonys nye flagskib får man begge deler, i samme apparat!

4K og OLED har levet side om side de seneste to år, men hvis vi skal være helt ærlige, drejer det sig i begge tilfælde om kompromisser. De eftertragtede OLED-TV har indtil videre været begrænset til 55-tommers størrelse med fuld HD opløsning, mens de ultra højopløste UHD TV er baseret på almindelig LCD/LED panelteknik. Hvad hvis man vil have både i pose og i sæk?

Det bedste af to verdener
Sonys nye drømme tv giver os en forsmag på netop det, og hvordan det kan blive i fremtiden, når begge teknikker er modne nok. Mens flere producenter nu lancerer UHD TV, er dette det hidtil første, som også er baseret på OLED panelteknik, hvor den traditionelle LCD-matrice erstattes med et tyndt lag af organiske lysdioder.

Sony-skærmen er indtil videre en prototype, og de er meget hemmelighedsfulde, når det gælder specifikationer, lanceringstidspunkt og eventuel pris. Sikkert for at undgå at give forsamlingen et hjerteanfald – de havde allerede tabt mælet over billedkvaliteten, som Sony-skærmen kunne opvise. Dette er nok først og fremmest Sonys måde at vise muskler på, og at de fortsat kan være aktuelle i en stadig barskere elektronikhverdag.

Sony viser også mere ”opnåelige” skærme på CES-messen. Vi kommer tilbage med mere info om disse senere.

Les videre
Exit mobile version