Nyhed

Sharp TV gør comeback i Norden

Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!

EQ3 75 C9 scaled 1

EQ3 75 C9 scaled 1

Det er lidt tid siden, vi hørte nyt fra Sharp på TV-fronten, men nu er det japanske varemærke tilsyneladende genopstået i Norden: Sharp Consumer Electronics offentliggjorde i dag den nye EQ-serie, som vil bestå af QLED LCD-skærme med Android-brugerflade til en favorabel pris. Det kan betyde øget konkurrence for de etablerede TV-producenter.

Sharp EQ series Android TV. (Foto: Sharp)

Sharp EQ-serien: Android-TV med QLED-teknologi

Den nye EQ-serie fra Sharp er baseret på Android TV-platformen, som giver adgang til et bredt udvalg af apps og streaming-tjenester.

Ud over Google Assistent-stemmestyring understøtter TV’erne også gaming-tjenesten Google Stadia, som kan streame spiltitler i 4K HDR.

Sharps nye EQ-serie er i et stramt design med en enkel aluminiumsramme og fås i sort (EQ3) og sølv (EQ4) med to forskellige fronter til de indbyggede højttalere. (Foto: Sharp)

De nye modeller anvender kendt og værdsat teknologi i form af QLED LCD-billedpaneler, hvor man bruger et farvefilter med kvanteprikker (Quantum Dots) for at udvide farvespektret. Sharps egen AQUOS Smooth Motion-teknologi (interpolering) skal bidrage til glidende bevægelser.

Sharp lover også en god lydoplevelse og har indgået et samarbejde med amerikanske Harman Kardon om højttalersystemet i TV-skærmene. De to integrerede højttalere er specialudviklet til EQ-serien.

Lydsystemet i EQ-serien er signeret af Harman Kardon. (Foto: Sharp)

Sharps EQ-serie understøtter HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) samt Dolby Vision HDR-video og kan desuden skilte med understøttelse af lydformaterne Dolby Atmos og DTS:X. EQ-serien har også HDMI 2.1, og eARC giver mulighed for 7.1-lyd via f.eks. Dolby Atmos-kompatible soundbars.

Kunne det være en værdig udfordrer til Philips, Sony, TCL og andre Android TV-producenter? Det vil vise sig i en test!

Pris og tilgængelighed

Sharp EQ-serien kommer til salg hos bl.a. Power, Euronics og Elsalg her i sommer og vil være tilgængelig i følgende skærmstørrelser:

Sharp 75EQ3EA. (Foto: Sharp)

Sharp Android TV, specifikationer:

Les videre
Exit mobile version