Nyhed

Samsung udskifter topledere og samler mobil og TV i fælles selskab

Samsung Electronics offentliggjorde tirsdag, at de udskifter alle deres administrerende direktører og vil skrumpe selskabet til to divisioner.

De nye selskaber i Samsung-koncernen skal fokusere på henholdsvis forbrugerelektronik og halvledere (semiconductors). Det sker med et overraskende greb, som angiveligt skal positionere den sydkoreanske elektronikgigant over for konkurrenterne i et stadig mere udfordrende globalt forretningslandskab.

<
>
Samsung Galaxy Z Fold 3. (Foto: Samsung)

 

Slår mobil, TV og forbrugerelektronik sammen

Mobil og TV/hjemmeelektronik har tidligere været adskilte virksomheder, men som en følge af omstruktureringen samles disse selskaber under en fælles paraply – Samsung SET Division.

Det nye selskab skal ledes af Han Jong-hee, også kendt som JH Han. Han er tidligere chef for Samsungs Visual Display Business og får en stor del af æren for den succes, Samsung har haft på TV-markedet med bl.a. produkter som MicroLED, QLED-TV og ikke mindst designmodellen The Frame. Det populære ramme-TV har allerede rundet en million solgte eksemplarer i 2021.

Parallelt med sammenlægningen udnævnes også Kyung Kye-hyun (tidligere Samsung Electro-Mechanics) til direktør for Samsung DS (Device Solutions) – den nye division, som skal stå for halvledere og hukommelsesenheder.

<
>
Tidligere TV-chef Han Jong-hee er den nye chef for Samsungs SET-division. (Foto: Samsung)

 

Ifølge Nikkei Asia er dette den første organisatoriske ændring, Samsung-lederen Lee Jae-yong har foretaget, siden han blev løsladt fra fænglet i august. Han blev benådet – i nationens interesse – efter at have afsonet 15 måneder for bestikkelser og underslæb. Lee er barnebarn af Samsungs grundlægger, Lee Byung-chul.

Omorganiseringen skyldes næppe dårlige resultater; Samsungs driftsresultat steg med 40 procent for de tre første kvartaler i år sammenlignet med 2020, bl.a. som følge af stigende efterspørgsel efter hukommelsesenheder og smartphones, skriver Nikkei Asia. Sammenlægningen betragtes mere som et forsøg på at styrke Samsung i konkurrencen mod nye taiwanesiske og kinesiske rivaler, deriblandt Xiaomi.

Den nye chef for SET Division, Hang Jong-hee, skal efter planen holde en åbningstale under CES-messen i Las Vegas den 4. januar.

Kilde: Samsung-pressemeddelelse, Nikkei Asia

Les videre
Exit mobile version