OLED-tv udsættes til 2013

Samsung og LG er tvunget til at udsætte lanceringen af OLED-TV til 2013 på grund af produktionsproblemer.

Mange tv-entusiaster glæder sig til de nye OLED-skærme, som repræsenterer en ikke så lille revolution indenfor billedkvalitet.

2012 skulle blive det store OLED-år. Både Samsung og LG viste hver deres 55” OLED Prototype på CES-messen i januar, efterfulgt af ”produktionsklare” modeller på IFA-messen i september – begge med forventet lanceringsdato i november/december 2012.

Nu ser det imidlertid ud til, at OLED-drømmen må vente lidt længere. Ifølge Korea Times har begge de koreanske producenter fået problemer, som tvinger dem til at udsætte den officielle udrulning af færdige OLED-apparater til 2013.

Læs også: Guide til OLED-tv

Produktionsproblemer
Mens producenterne efterhånden har fået god kontrol over fremstillingen af små OLED-paneler til smartphones og tablets, er der fortsat kvalitetsproblemer med skærmstørrelsen til tv-brug.

Både Samsung og LG kæmper med store fejlrater i produktionen, som igen betyder, at de har problemer med at producere tilstrækkelig antal paneler i forhold til investeringen, som laves. De høje produktionsomkostninger afspejles allerede i skyhøje udsalgspriser på 60-70.000 kroner per tv.

Kilde: Korea Times

Les videre
Exit mobile version