Netflix lukker VPN-hul

Danske Netflix-brugere skal ikke kunne bruge den amerikanske version af streaming-tjenesten.

Foto: Netflix

Bruger du en VPN-tjeneste som Overplay, TorGuard eller UnblockUS til at snyde Netflix til at tro, du er amerikansk bruger? I så fald har du måske allerede oplevet problemer.

I hvert fald fortæller det amerikanske websted TorrentFreak, at mange brugere af tjenester som de ovennævnte i den seneste tid har oplevet store problemer med at få adgang til den amerikanske udgave af Netflix.

Årsagen til at også mange danske brugere foretrækker den amerikanske frem for den danske Netflix-udgave er, at udbuddet af film og serier simpelthen er større i USA. Det skyldes, at Netflix skal forhandle med film- og tv-producenterne om rettighederne til deres indhold i hvert enkelt land.

Som vi skrev i september sidste år, så skulle filmbranchen i USA af samme grund være begyndt at lægge pres på Netflix for at få streaming-tjenesten til at gøre mere for at blokere udenlandske brugere fra at få adgang til amerikansk Netflix. Det anser de nemlig for at være en krænkelse af deres ophavsrettigheder på linie med pirateri, da Netflix altså ikke nødvendigvis har betalt for retten til at vise en bestemt film eller serie til brugere i lande uden for USA. Tidligere i 2014 blev streaming-tjenesten Hulu presset til at blokere udenlandske brugere af samme grund.

Og derfor skulle Netflix i følge TorrentFreak altså være i gang med at stikke en kæp i VPN-hjulet. Blandt andet melder VPN-udbyderen TorGuard om et stigende antal brugere, der klager over ikke længere at kunne få adgang til den populære streaming-tjeneste. Men blokeringen af TorGuards brugere var ikke permanent, og derfor siger en talsmand fra VPN-udbyderen til TorrentFreak, at han tror, Netflix er ved at teste forskellige muligheder for blokering af brugerne.

TorrentFreak skriver endvidere, at Netflix også tester andre metoder end blokeringen af kendte VPN-tjenesters IP-adresser – herunder at forespørge brugerens webbrowser eller mobile enhed om den aktuelle tidszone og så sammenligne den geografiske position med den anvendte IP-adresse.

Netflix selv nægter dog ethvert kendskab til VPN-blokeringen. Til Engadget udtaler en talsmand fra streaming-tjenesten, at man ikke har ændret på den måde, man håndterer trafik fra VPN-tjenester.

Les videre
Exit mobile version