Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Netflix lukker VPN-hul

Danske Netflix-brugere skal ikke kunne bruge den amerikanske version af streaming-tjenesten.

Skrevet af / 05/01/2015 - 16:51
Netflix lukker VPN-hul

Bruger du en VPN-tjeneste som Overplay, TorGuard eller UnblockUS til at snyde Netflix til at tro, du er amerikansk bruger? I så fald har du måske allerede oplevet problemer.

I hvert fald fortæller det amerikanske websted TorrentFreak, at mange brugere af tjenester som de ovennævnte i den seneste tid har oplevet store problemer med at få adgang til den amerikanske udgave af Netflix.

Årsagen til at også mange danske brugere foretrækker den amerikanske frem for den danske Netflix-udgave er, at udbuddet af film og serier simpelthen er større i USA. Det skyldes, at Netflix skal forhandle med film- og tv-producenterne om rettighederne til deres indhold i hvert enkelt land.

Som vi skrev i september sidste år, så skulle filmbranchen i USA af samme grund være begyndt at lægge pres på Netflix for at få streaming-tjenesten til at gøre mere for at blokere udenlandske brugere fra at få adgang til amerikansk Netflix. Det anser de nemlig for at være en krænkelse af deres ophavsrettigheder på linie med pirateri, da Netflix altså ikke nødvendigvis har betalt for retten til at vise en bestemt film eller serie til brugere i lande uden for USA. Tidligere i 2014 blev streaming-tjenesten Hulu presset til at blokere udenlandske brugere af samme grund.

Og derfor skulle Netflix i følge TorrentFreak altså være i gang med at stikke en kæp i VPN-hjulet. Blandt andet melder VPN-udbyderen TorGuard om et stigende antal brugere, der klager over ikke længere at kunne få adgang til den populære streaming-tjeneste. Men blokeringen af TorGuards brugere var ikke permanent, og derfor siger en talsmand fra VPN-udbyderen til TorrentFreak, at han tror, Netflix er ved at teste forskellige muligheder for blokering af brugerne.

TorrentFreak skriver endvidere, at Netflix også tester andre metoder end blokeringen af kendte VPN-tjenesters IP-adresser – herunder at forespørge brugerens webbrowser eller mobile enhed om den aktuelle tidszone og så sammenligne den geografiske position med den anvendte IP-adresse.

Netflix selv nægter dog ethvert kendskab til VPN-blokeringen. Til Engadget udtaler en talsmand fra streaming-tjenesten, at man ikke har ændret på den måde, man håndterer trafik fra VPN-tjenester.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Se den lille 4K-projektor

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Sonos i konkurrence mod Apple og Sony?

Her er Bose Smart Ultra Sounder

XGIMI Horizon Ultra: 4K-projektor med Dolby Vision

0
Scroll to Top