Headset kan hacke pinkoder

Det er muligt at få folk til at afsløre oplysninger om deres pinkoder og kreditkort, hvis de er iført et hjernebølge-headset lavet til underholdning. Det har en flok forskere fundet ud af.

Et EEG-headset (Emotiv Epoc Neuro), der kan opfange hjernebølger, er et stykke forbrugerelektronik, der primært er beregnet til at spille computerspil med. Men det kan faktisk også bruges i en helt anden og noget mere foruroligende sammenhæng.

Forskere fra Berkeley i USA, Oxford i England og Geneve i Schweiz har nemlig bevist, hvordan det kan lade sig gøre at trække oplysninger ud af folk, der har headset’et på. Og det er vel og mærke personfølsomme oplysninger som pinkoder, fødselsdag, bankoplysninger og bopæl.

Hjernebølger afslører svar
Helt konkret har forskerne båret sig ad ved at gennemføre en række eksperimenter med 30 forsøgspersoner. Deltagerne blev udstyret med hvert sit headset justeret særligt til dem.

Billeder af blandt andet tilfældige talrækker, hæveautomater og landkort blev nu vist frem for personerne, mens forskerne aflæste deres hjernebølger for at finde ud af, om der var reaktioner af afslørende karakter.

Det rigtige svar blev fundet ved første forsøg i 20 procent af tilfældene, hvad angår eksperimentet med pinkoden, hævekortet, personerne og hæveautomaterne. Det korrekte sted blev korrekt gættet i 30 procent af tilfældene, fødselsmåneden i næsten 60 procent og bank baseret på hæveautomat i næsten 30 procent, skriver forskerne i rapporten ‘On the Feasibility of Side-Channel Attacks with Brain Computer Interfaces’ ifølge Ingeniøren.

Headsettet kan misbruges
Potentielt kan den noget særlige form for tankelæsning misbruges og hive oplysninger ud af en person ufrivilligt. Det er især hvis ’angriberen’ retter ’offerets’ tanker hen mod en bestemt begivenhed eller information. Hvis man for eksempel kender ansigtet på en person, kan det via hjernebølgerne være muligt at finde ud af, om det er den person, ’offeret’ har i tankerne.

En af forskerne fortæller ifølge Ingeniøren, at denne type headset hitter mere og mere blandt forbrugerne, og han spår derfor, at de vil være at finde i rigtig mange husstande inden for de næste fem-ti år.

Han understreger samtidig, at der ikke er nogen umiddelbar fare ved at bruge den her type elektronik – eksperimenterne påpeger blot, at der også er en bagside af den teknologiske udvikling.

Kilde: Ingeniøren

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Les videre
Exit mobile version