Amazons dronefly er – snart – klar

Amazon er klar til at gå i luften med sin flyvende budtjeneste "i en ikke alt for fjern fremtid".

Foto: Amazon

Nethandel igennem internetsupermarkeder giver muligheden for at vælge og vrage i et stort set uendeligt vareudvalg, men hvis tålmodigheden er knap, er der stadig ikke noget, der slår den lokale butik.

I hvert fald ikke endnu, men det kan ændre sig i en ikke alt for fjern fremtid. Amazon har i et stykke tid arbejdet på tjenesten Prime Air, der skal tilbyde levering med dronefly. Når tjenesten går i luften, er det meningen, at man skal kunne få leveret sin vare inden for 30 minutter. Hvis man vel at mærke bor tæt nok på et af Amazons lagre til at være inden for droneflyets aktionsradius.

Foto: Amazon

Prime Air har været på tegnebrættet i flere år, og har undervejs mødt forhindringer i form af ændrede regler for kommerciel droneflyvning. Men både de juridiske og de praktiske problemer ser nu ud til at være overvundet. Amazon, som i weekenden begyndte at reklamere for Prime Air i tv-reklamer, hvor tidligere Top Gear-værk Jeremy Clarkson forklarer om tjenesten, som skulle komme “i en nær fremtid”.

Foto: Amazon

I videoen kan man se Amazons nye hybriddrone, som skal være i stand til at flyve i op til 125 meters højde, samt have en noget længere aktionsradius end de oprindelige ca. 15 kilometer. Dronen har både propeller til lodret start og landing, samt vandret flyvning. Og den temmelig stor. Amazon arbejder angiveligt på at udvikle en hel serie af droner til forskellige flyveforhold.

Foto: Amazon

Til et begynde med bliver Prime Air kun tilgængelig for de relativt få, der bor i passende nærhed af Amazon-lagre i USA, men det giver spændende udsigter til en fremtid med robotleverede varer.

Foto: Amazon

Jeremy Clarkson vært på BBC-programmet Top Gear fra 1988 til marts 2015, hvor han blev fyret fra programmet. Han er siden blevet ansat til at lave et lignende program på – Amazon.

Kilde: Gizmodo

Les videre
Exit mobile version