Nyhed

Smart Home røgalarm skal give ekstra tryghed

Schneider Electric lancerer en trådløs, intelligent røgalarm, som giver besked via mobilen samt et akustisk alarmsignal ved røg- og varmeudvikling i boligen.

Wiser Røgalarm

Hvert år omkommer der i gennemsnit 63 personer som følge af dødsbrande i danske hjem (fra 2010-2019). Langt de fleste dødsfald – 57% – skyldes rygning, mens uforsigtighed ved madlavning og glemte stearinlys er årsag til henholdsvis 6% og 5% af tilfældene. Men 14% opstår af ukendte årsager.

En stor del af disse dødsbrande kunne være undgået, hvis der havde været installeret en røgalarm i boligen. Ved at gøre røgalarmen lettere at bruge og øge muligheden for notifikationer til hjemmets beboere, vil Schneider Electric gøre sit til, at danskerne får installeret røgalarmer i hjemmet og dermed være med til at forebygge dødsbrande, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Firmaet har derfor lanceret den nye Wiser røgalarm, der kan integreres med de øvrige produkter i Schneider Electrics Wiser Smart Home-system.

Integreres røgalarmen i Wiser-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarm og gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet.

Røgalarmen fra Schneider Electric fungerer både sammen med Android og iOS. (Foto: Schneider Electric)

Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i Wisers økosystem. F.eks. ved at tænde al lyset i boligen ved registrering af røg- eller varmeudvikling for at sikre, at du bliver opmærksom på den potentielle fare. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere Wiser-røgalarmer indstilles til at gå af samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

Røgalarmen er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser-røgalarmer eller lysstyringsenheder i hjemmet, hvis internettet skulle være nede.

Pris og tilgængelighed

Den smarte røgalarm bliver tilgængelig i løbet af kort tid. En vejledende pris vil producenten ikke dele med os i skrivende stund.

Les videre
Exit mobile version