Nyhed

Nu kommer iOS til bilen

Apple har lanceret CarPlay, et styresystem til bilen baseret på iOS.

De første biler med Apple CarPlay kommer fra Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo. Det offentliggjorde Apple i dag i forbindelse med Geneva International Motor Show.

CarPlay skal først og fremmest integrere brugerens iPhone med bilens instrumentbræt – herunder skal man kunne ringe op, navigere med Apple Maps, lytte til musik og checke sine beskeder direkte fra instrumentbrættet. Siri får sin egen knap på bilens rat.

Derimod er det nødvendigt, at brugerens iPhone er sluttet til bilen via et Lightning-kabel, før systemet kan fungere. Og CarPlay understøttes kun af de nyeste iPhones – 5, 5C og 5S.

Men når telefonen så ellers er sluttet til en bil med CarPlay, så har man også som nævnt adgang til hele arsenalet af iPhone-apps og funktioner via bilens instrumentbræt – hvad enten det foregår via touch-skærm, joystick i midterkonsollen eller stemmestyring. For eksempel hele musikbiblioteket i iTunes samt podcasts.

CarPlay kommer i løbet af i år i udvalgte modeller fra de førnævnte bilproducenter. Næste år vil flere bilmærker komme til, herunder BMW, Opel, Ford og Toyota.

Les videre
Exit mobile version