Hovedtelefonerne der kalibrerer sig selv

JBL er først i verden med trådløse, støjdæmpende hovedtelefoner med indbygget lydkalibrering.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede.

De er berømte for deres enorme PA-anlæg, studiehøjttalere og legendariske hi-fi-højttalere. Hovedtelefoner er imidlertid et indtil videre ret kort kapitel i JBLs lange historie.

Men nu lancerer de en flok Beats-dræbere i form af en serie af hovedtelefoner med det ambitiøse navn Everest. Serien vil bestå af fire hovedtelefoner og et sæt ørepropper. Alle trådløse med Bluetooth og kabel som backup.

Foto: Lasse Svendsen, Lyd & Billede.

Topmodellen Everest Elite 700 og den lidt mindre Elite 300, har en temmelig unik kombination af egenskaber. De har ikke kun aktiv støjreduktion, der tilpasser sig miljøet og undertrykker støj udenfor, men du kan justere den via en app – og for eksempel øge støjreduktionen på højre ørekop.

Og som om det ikke var nok, er der små mikrofoner indeni, som kan anvendes til at kalibrere lyden! Ikke ulig hvad man gør med lydkalibrering i et hjemmebiografsystem. Med en mikrofon, der måler responsen i rummet og justerer frekvensen.

Her tilpasser funktionen, kaldet TruNote Auto Sound Calibration, frekvensgangen baseret på hvordan øret er formet, så man kan få en optimeret frekvensgang til ens eget øre. Processen tager omkring et halvt sekund, og kræver kun et enkelt tastetryk.

To personer kan koble hver sin Everest-hovedtelefoner trådløst til den samme spiller, og de har aftagelige ørepuder, der er asymmetrisk formede til en bedre pasform på hovedet, og skummet har desuden forskellig hårdhed foran og bagpå ørepuderne for bedre dæmpning og komfort.

Everest-serien er til salg fra oktober og november, og topmodellen, Everest Elite 700, koster ca.  2.500 kroner.

Les videre
Exit mobile version