Stativerne forbedrer lyden

De mærkelige kasser er i virkeligheden stilrene højttalerstativer, der lover at forbedre basgengivelsen.

(Foto: Producent)

Højttalerstandere skal sikre en stabil base for små højttalere. Og de fleste mener, at stativerne helst skal være tunge og massive for at give et urokkeligt fundament.

Hos JM Reynaud mener de noget andet.

Den franske højttalerproducent har bygget højttalere siden 1967 og har også produceret mange stativer, men ingen som disse.

Man kom frem til, at mange standere faktisk forringer lyden fra højttalerne, og begyndte at eksperimentere med andre designs. Man fandt blandt andet ud af, at afstanden fra højttaleren til gulvet kunne skabe stående bølger. Det er ikke ønskværdigt, da det ødelægger lyden med fasefejl og farvning – især ved lave frekvenser.

Resultatet af eksperimenterne er Magic Stand II. De bruger to klassiske Helmholz-resonator i soklen med to vinklede paneler foran. Resonatorerne, der er bruger samme teknik som basreflekskabinetter og professionelle “basfælder” til lydstudier, retter frekvensen ud mellem 100 og 400 Hz i bassen.

Som mange ved, er kontrol over frekvensgangen i bassen afgørende for, hvor god en højttaler lyder i resten af frekvensområdet, og problemer her kan have en negativ indflydelse på mellemtonegengivelsen.

Magic Stand II er 71 cm høj, og vejer kun 6,7 kg. Den passer bedst til højttalere fra 30 til 50 cm i højden, og er prissat til EUR 480.

Les videre
Exit mobile version