Nyhed

Piega Ace: Højttalere med smalt fodaftryk

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Når schweiziske Piega skrumper højttalere, som de har gjort med den nye Ace-serie, betyder det ikke, at de har opgivet deres principper. De fleste højttalere fra Horgen uden for Zürich er nemlig meget større, men kræver så også meget mere plads.

Med den nye Ace-serie er tanken, at de, der vil have den åbne og luftige lyd, som Piega er kendt for, men ikke har pladsen, også skal have mulighed for det.

De gulvstående Ace 50 i aluminium.

Højttalerne er som sædvanlig lavet af ekstruderet og valset aluminium med ganske tynde vægge, så det indvendige volumen er større, end det ville være, hvis kabinetterne var lavet af MDF-plader.

De tre modeller i Ace-serien har alle båndiskant, ikke den store og heller ikke den endnu større koaksiale båndiskant, som Piega selv laver, men en Heil AMT-1 båndiskant af samme type, som vi bl.a. kender fra Audiovector og Elac. Dermed skal meget af den åbne og luftige lyd, som Piega er kendt for, være intakt, ifølge producenten.

Piega Ace 30.

Ace-serien består af den gulvstående Ace 50 i trevejskonfiguration, den kompakte Ace 30 samt centerhøjttaleren Ace Center. Alle med AMT-1-diskant og 12 cm MDS-enheder.

Centerhøjttaleren Piega Ace Center.

Både Ace 50 og 30 er kun 14 cm brede. Den gulvstående Ace 50 er 104 cm høj, mens den kompakte Ace 30 bare måler 22 cm i højden, så den passer ind i de fleste bogreoler.

Ace-serien fås i aluminium som på billederne her, med grå front, men også i hvid lak eller sortanodiseret aluminium.

Les videre
Exit mobile version