Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Piega Ace: Højttalere med smalt fodaftryk

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Når schweiziske Piega skrumper højttalere, som de har gjort med den nye Ace-serie, betyder det ikke, at de har opgivet deres principper. De fleste højttalere fra Horgen uden for Zürich er nemlig meget større, men kræver så også meget mere plads.

Med den nye Ace-serie er tanken, at de, der vil have den åbne og luftige lyd, som Piega er kendt for, men ikke har pladsen, også skal have mulighed for det.

De gulvstående Ace 50 i aluminium.

Højttalerne er som sædvanlig lavet af ekstruderet og valset aluminium med ganske tynde vægge, så det indvendige volumen er større, end det ville være, hvis kabinetterne var lavet af MDF-plader.

De tre modeller i Ace-serien har alle båndiskant, ikke den store og heller ikke den endnu større koaksiale båndiskant, som Piega selv laver, men en Heil AMT-1 båndiskant af samme type, som vi bl.a. kender fra Audiovector og Elac. Dermed skal meget af den åbne og luftige lyd, som Piega er kendt for, være intakt, ifølge producenten.

Piega Ace 30.

Ace-serien består af den gulvstående Ace 50 i trevejskonfiguration, den kompakte Ace 30 samt centerhøjttaleren Ace Center. Alle med AMT-1-diskant og 12 cm MDS-enheder.

Annonce

Centerhøjttaleren Piega Ace Center.

Både Ace 50 og 30 er kun 14 cm brede. Den gulvstående Ace 50 er 104 cm høj, mens den kompakte Ace 30 bare måler 22 cm i højden, så den passer ind i de fleste bogreoler.

Ace-serien fås i aluminium som på billederne her, med grå front, men også i hvid lak eller sortanodiseret aluminium.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.